5 faktorët që përkeqësojnë erën e vaginës: Kur është normale dhe kur duhet të shkoni tek mjeku

Kur vëreni ndryshime erën e zonave tuaja intime ju filloni shqetësoheni: Çfarë është ajo? Çfarë ndodhi? Çfarë duhet bëj?

Nëse është konstante dhe mirëmbahet me kalimin e kohës, është e rëndësishme konsultoheni me një specialist. Një gjinekolog do ketë mjetet për gjetur arsyen për këtë erë. Megjithatë, mund jetë për shkak njërit prej këtyre pesë faktorëve renditur poshtë:

Ndryshimi i erërave gjatë periudhës suaj është i shpeshtë. “Përveç gjakut, ka edhe inde nga mitra, dhe ndoshta edhe bakteret nga mitra që dëbohen kur keni periudhën tuaj”, tha Jennifer Landa në Health. Ky ndryshim erë është një gjë krejtësisht normale; Kur sperma përzihet me bakteret vaginale normale, “kjo mund të shkaktojë një lloj erë të keqe që është krejtësisht normale”, shpjegon Landa. Megjithatë, nëse era vazhdon dhe shoqërohet me shkarkimin e bardhë, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

pasta-curry-casero-1 5 faktorët që përkeqësojnë erën e vaginës: Kur është normale dhe kur duhet të shkoni tek mjeku

Ushqimi jo vetëm ndikon frymëmarrjen tuaj, por edhe aromën e vaginës. Hudhrat, qepët, dhe mishi i kuq mund krijojnë erë ndryshme dhe bezdisshme. Ju mund ta ndryshoni dietën tuaj, por era nuk është një shenjë e ndonjë problemi, këtë rast; Ju mund keni një sëmundje seksualisht transmetueshme – kjo është një shenjë ju duhet veproni dhe konsultoheni me një mjek. STDs ose infeksionet mund gjenerojnë një erë pakëndshme.

Mund jetë edhe sepse keni një infeksion fungal. Nëse është kështu, është e nevojshme konsultoheni me gjinekologun tuaj për qenë gjendje luftoni problemin sa shpejt.

Tani e dini se kur duhet të shqetësoheni dhe kur nuk duhet të shqetësoheni në ndryshimin e erës së vaginës tuaj./Gazeta Shneta/

The post 5 faktorët që përkeqësojnë erën e vaginës: Kur është normale dhe kur duhet të shkoni tek mjeku appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama