35,5 vjet burg për të akuzuarit për përgatitje të sulmit terrorist ndaj futbollistëve izraelitë

Gjykata Themelore Prishtinë ka shpallur fajshëm dhe ka dënuar nëntë akuzuarit për përgatitjen e një sulmi terrorist ndaj përfaqësueses Izraelit futboll.

Visar Ibishi është dënuar me dhjetë vjet burg, Burim Istrefi me tre vjet, Leotrim Vojvoda me pesë vjet, Flamur Gashi me pesë vjet, Kenan Plakaj me një vit e gjysmë, Arton Ahmeti me një vit e gjysmë, Lulzim Gashi me gjashtë vjet burg, Leotrim Musliu me 3 vjet e gjysmë dhe Bujar Peci me gjobë prej 2500 eurosh.

Kombëtarja e Izraelit ishte Shqipëri 12 nëntor 2016 për zhvilluar ndeshje futbollistike për kualifikimet e Botërorit Rusi 2018.

 

 

Reklama