3 gabimet më të shpeshta të sipërmarrësve të rinj

Pjesa e madhe e sipërmarrësve bëjnë gabime tmerrshme cilat mund shkatërrojnë biznesin e tyre përpara se arrijnë ngrejnë atë ashtu siç duhet. Ata i bëjnë këto gabime jo sepse nuk janë inteligjentë mjaftueshëm për t’i kutpuar, por sepse ata nuk i konsiderojnë ato fare si gabime.

këtë artikull ju do njiheni me disa prej gabimeve trashanike bëjnë pjesa e madhe e sipërmarrëve rinj, dhe sigurisht edhe disa prej zgjidhjeve për t’i eleminuar ato.

1. Mungesë origjinaliteti

Fatkeqësisht ditët e sotme pjesa e madhe e kompanive sidmos ato reja i kushtojnë një rëndësi shumë madhe shitjeve, pra kenë një numër sa lart shitjesh për gjeneruar ardhura sa larta dhe nuk i kishtojnë aspak rëndësi cilësisë dhe origjinalitetit. Duke qenë se për ta një gjë e tillë nuk konsiderohet aspak si gabim, është i lartë numri i atyre bine këtë grackë artificialiteti. Ja se cilat janë disa zgjidhje:

Kjo është një ndër shprehjet për shumë sipërmarrje reja duhet kthehet sloganin kryesor.

  • Detajist

Përpara se jut ë hidhni treg çfarëdo lloj produkti, ju duhet keni studiuar me imëtësi edhe detajet vogla. Mos u nxitoni hidhni një produkt treg parë se konkurrenca juaj por përpiquni atij produkti mos t’I mungojë asgjë pasi jetë hedhur treg. Kjo është një prej formave mira për luftuar konkorrencën.

Me kalimin e viteve çdo gjë ndryshon dhe aq shumë edhe teknologjia, e cila fakt ecën me hapa shpejtë ndryshimi. Nëse edhe ju dëshironi ecni njejtin ritëm, atëherë ju këshillohet mësoni vahzdimisht gjëra reja, dhe ta shihni procesin e mësuarit si një proces nuk përfundon kurrë.

2. Nuk mbahen “dy kunguj nën një sqetull”

Këshillohet përqendroheni shumë mirë biznesin keni, ta përmirësoni atë kohë pas kohe dhe mos shpërqednrohuni duke u marrë edhe me gjëra tjera dhe duke u lënë thelbin e biznesit tuaj pas dore. këtë mënyrë ju, jo vetëm do ta zhvilloni atë, por edhe do forconi brandin tuaj duke e bërë atë sa besueshëm tek konsumatori. Ashtu siç thotë edhe shprehja popullore “nuk mund mbahen dy kunguj një sqetull”, prandaj përqendrohuni sa shumë produktin tuaj kryesor duke u munduar ta përmirësoni atë sa shuëm mundeni.

3. Nuk i kushtojnë rëndëis çështjeve dytësore

Për sipërmarrësit e rinj, një presje e vogël e vendosur gabim faqen e tyre ëebsite-it konsiderohet një gabim fare i parëndësishëm. Por ky nuk duhet konsiderohet si i tillë sepse gjitha problemet e mëdha lindin nga probleme cilat konsiderohen si parëndësishme.

njetën mënyrë falimentoi edhe Friendster, e cila vitin 2003 do blihej nga Google për 30 milionë dollarë amerikanë, nuk u ble vetëm për shkak disa problemeve ajo kompani i kishte kondiseruar sit ë vogla dhe parëndësishme.

Eleminimi edhe i disa prej problemeve dukeje parëndëishme do t’I japë komanisë suaj shumë pikë dhe mbi gjitha do ta forcojë besimin e konsumatorit.

 

The post 3 gabimet më të shpeshta të sipërmarrësve të rinj appeared first on Revista Monitor.

Reklama