Home » ZYRTARE: SPANJA HUMB ORGANIZIMIN E KAMPIONATIT EVROPIAN TË PESHËNGRITJES PËR SHKAK TË KOSOVËS

ZYRTARE: SPANJA HUMB ORGANIZIMIN E KAMPIONATIT EVROPIAN TË PESHËNGRITJES PËR SHKAK TË KOSOVËS

Kohë parë, qeveria spanjolle kishte lejuar sportistët e Kosovës marrin pjesë Lojërat Mesdhetare, cilat pritet mbahen fund qershorit Tarragona, por jo edhe kampionatin evropian për grupmoshat U-23 peshëngritje.

Atë kohë kur ky lajm u kuptua, Astrit Hasani, zyrtari i thesarit Federatën Evropiane Peshëngritjes ka pohuar se “krejt kjo është politike dhe ne nuk jemi interesuar dhe ne dëshirojmë mendojmë se sporti është mbi politikën”. Hasani edhe pse zyrtar i EWF-së, duke qenë zyrtar i Federatës Peshëngritjes Kosovës, nuk mund udhëtojë lirshëm Spanjë si pjesë e delegacionit për shkak mos njohjes dokumenteve Kosovës nga Spanja.

fakt Spanja për shkak këtij qëndrimi, ishte paralajmëruar datën 27 mars nga Federata Evropiane e Peshëngritjes (EWF), se do mund ta humbiste drejtën e organizimit kampionatit evropian për U-23 peshëngritje dhe i kishte dhënë një afat prej tre javësh reflektojë dhe ta ndryshojë qëndrimin.

Këtë Qeveria e Spanjës nuk e bëri dhe Federata Evropiane e Peshëngritjes (EWF), fundmi ka njoftuar zyrtarisht se Spanja e ka humbur drejtën e organizimit kampionatit evropian peshëngritje për U-23.

Këtë lajm e ka konfirmuar edhe Federata e Peshëngritjes Kosovës (FPK), e po ashtu edhe Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK).

Kampionati fjalë ishte paraparë mbahej prej 23-31 tetor 2018, kurse tani pritet zhvendoset Poloni.

Javën e kaluar, gjatë Konventës SportAccordit, Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON) dhe Asociacioni i Federatave Sporteve Olimpike Verore, kishte kërcënuar me dënime shtetet diskriminojnë sportistët e Kosovës me moslejimin e pjesëmarrjes tyre shkaku i politikës dhe një gjë e tillë duket se dha efektin e saj dielën.

Spanja është njëra nga vendet e pakta evropiane nuk e njeh Pavarësinë e Kosovës dhe pasaportat e saj. /Insporti

Reklama