Home » Shteti që ndalon përdorimin e kriptovalutave

Shteti që ndalon përdorimin e kriptovalutave

Përdorimi i kriptovalutave banka dhe institucione tjera financiare është ndaluar Iran.

“Përdorimi i bitcoin-it dhe kriptovalutave tjera është ndaluar Qendrën Monetare Shtetërore dhe institucionet tjera financiare”, është thënë përmes një deklarate nga Banka Qendrore.

Ky vendim ishte bërë i ditur dhjetor nga një komitet qeveritar, mirëpo tani është vënë zbatim.

Ndalimi është i nevojshëm, “pasi gjitha kriptovalutat kanë kapacitet për t’u përdorur financim terrorizmit apo për transferim parave kriminelëve”, është thënë përmes një deklarate Bankës.

Disa individë iranianë i konsiderojnë kriptovalutat si mundësi për tejkalim vështirësive lidhura me sanksione ndërkombëtare.

The post Shteti që ndalon përdorimin e kriptovalutave appeared first on INSAJDERI.

Reklama