Home » “Shpikja” Thaçit: Libri është shënimi i dijës

“Shpikja” Thaçit: Libri është shënimi i dijës

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka uruar sot për Ditën Ndërkombëtare Librit.

Nuk ka shumë muaj presidenti Thaçi ka promovuar librin e tij biografik dhe me rastin e Ditës Ndërkombëtare Librit ai ka kujtuar për vlerën cilën e ka libri.

Përmes një postimi llogarinë e tij Facebook, Thaçi ka shkruar se libri është shënimi i dijes, shkencës dhe letërsisë.

“Dita Ndërkombëtare e Librit na kujton vlerën universale librit si mjet i patejkalueshëm i shënimit dijes, shkencës, letërsisë artit dhe komunikimit njerëzor”, ka shkruar Thaçi.

Mirëpo përveç kësaj presidenti Thaçi ka thënë se kjo ditë na fton për mbrojtur edhe drejtën e autorit.

Kjo ditë, përpos botimit, leximt dhe promovimit librit, na fton për mbrojtur drejtën e autorit, përkatësisht vlerësimin e integritetit krijuesve vlerave diturore dhe shpirtërore. Kosova është pjesë e botës ku me ligj mbrohet e drejta e autorit. Institucionet tona kulturore dhe arsimore duhet bëjnë edhe shumë për ta përkrahur librin, botuesin dhe lexuesin”, ka shkruar ndër tjera Thaçi.

fundi presidenti Thaçi ka publikuar librin e tij biografik shkruar nga dy gazetarë famshëm britanikë, Roger Boyes dhe Suzy Jagger.

Libri i cili ka ngjallë debat Kosovë, tash e tutje mund blihet nëpër libraritë mbarë botën dhe është botuar fillimisht gjuhën angleze. /Insajderi.com

 

 

The post “Shpikja” Thaçit: Libri është shënimi i dijës appeared first on INSAJDERI.

Reklama