Home » Seks skandali i cili e tronditi KB

Seks skandali i cili e tronditi KB

Kombet e Bashkuara kanë nisur hetimin pasi një ish zyrtar i lartë, i lidhur me një institucion humanitar britanik, ishte arrestuar për shkak dhunës rëndë seksuale ndaj fëmijëve.

Policia ka kumtuar se e ka gjetur kanadezin Peter Dalglish (60) me dy djem moshës 12 dhe 14 vjeç hapësirë njëjtë kur kishte kryer bastisje shtëpinë e tij Nepal dhe e kishte arrestuar.

Daglish ishte nëpër pozita larta agjencitë Kombeve Bashkuara. Gjatë vitit 2015 ishte përfaqësuesi i KB Kabul.

Detektivët pretendojnë se i ka keqtrajtuar fëmijët Nepal për 15 vite, pasi një djalë, cilin e kishte keqtrajtuar derisa ai ishte i vogël, i paraqiti akuzat kundër tij.

Zyrtarët kanë kumtuar se para tre muajve punëtorët e një organizate bamirëse kanë treguar për sjellje tij.

“Hetimet fillestare kanë zbuluar se i kishte si cak fëmijët me pozitë dobët financiare dhe i keqtrajtonte seksualisht”, ka treguar Pushkar Karki, drejtori i Byrosë Qendrore Hetimore Nepalit.

Ai ka thënë Daglish i ndante fëmijët nga prindërit me oferta se do t’iu sigurojë arsimin, t’i qonte botën e jashtme dhe do t’iu gjejë punë.

Daglish është i martuar dhe ka një fëmijë, ndërsa e ka themeluar një organizatë globale humanitare “Fëmijët rrugës” (Street Kids International), e cila tani është pjesë e organizatës “T’i shpëtojmë fëmijët” (Save The Children) nga Londra.

Ky është skandali i ri lidhje me organizatat humanitare… herët u publikua se si punëtorët humanitar Oxfamit kanë përdorë për seks fëmijët dhe gratë Haiti./Insajderi.com.

The post Seks skandali i cili e tronditi KB appeared first on INSAJDERI.

Reklama