Home » Republika në grevë

Republika në grevë

Bota-France-2-827 Republika në grevëEmmanuel Macron përballet me një valë protestash dhe grevash Francë. A do t’i mbështesë ai grevistët duke hequr dorë nga përmbushja e reformave tij?

 

qytetin perëndimor Nantes, protestuesit dogjën posterat e Presidentit francez. kampusin universitar Nanterre, u desh ndërhyrja e policisë për qetësuar një valë proteste nga ana e studentëve, cilët ishin ulur gjithë oborrin e kampusit.

gjithë vendin, punonjësit e hekurudhave hynë raundin e tretë grevave. E ndërsa Franca po i afrohet 50-vjetorit kryengritjes saj, nga maji i vitit 1968, duket sikur, edhe një herë, ajo po përballet me një valë rebelimi sfidues, shkruan The Economist.
Francezët mund kenë zgjedhur një udhëheqës ri, Emmanuel Macron, i cili premtoi se do sillte ndryshimin. Por pasi ka kaluar vetëm një vit nga ardhja e tij detyrë, duket sikur ata tashmë janë lodhur me dhe shkaqet e një pakënaqësie tillë janë ndryshme.
Punëtorët e hekurudhave kanë hyrë grevë kundër një riorganizimi SNCF, hekurudhës kombëtare, e cila duket se ka marrë vendimin për hequr nga puna punëtorët kanë një jetë punojnë këtu dhe t’i zëvendësojë ata me punëtorë rinj. Pilotët e Air France kanë mosmarrëveshje mbi nivelin e pagave tyre.

Pensionistët janë pakënaqur, sepse përballen me ngarkesa sociale lidhur me pensionet e tyre. Studentët po ashtu, cilët fundmi kanë protestuar kundër një procesi ri aplikimit universitete. Këto konflikte nuk kanë lidhje me njëra-tjetrën, por përshtypja e përgjithshme krijohet nga kjo situatë është padyshim kaosi.
Pranvera Francë është sezoni i protestave dhe manifestimeve ku gjithë dalin për protestuar, njësoj edhe si çelja e shafranit me padurim e pret këtë stinë.

Serioziteti me cilin z. Macron po e trajton këtë protestë popullore, tregon edhe rëndësinë e saj; Macron mendon se Presidenti francez duhet ketë një qasje “jupiteriane” ndaj pushtetit dhe qëndrojë mbi mosmarrëveshjet e përditshme.
Nga një anë, z. Macron po përballet ende me një testim vështirë, kërkues dhe simbolik sesa edhe vetë ai mund ta kishte menduar, lidhje me vendosmërinë e tij reformiste.

Riorganizimi i SNCF-së është projektuar për përmirësuar, për projektuar dhe për përshtatur (edhe pse nuk do privatizojë) hekurudhat për konkurrencën e ardhshme, sipas miratimit rregullave europiane. Punonjësit e hekurudhave, disa prej cilëve ende mund dalin pension moshën 50-vjeçare, e dinë fare mirë se avantazhe tilla nuk do zgjasin.
Z. Macron u zgjodh si President pas një premtimi për unifikuar rregullat e ndryshme qeverisin pensionet publike franceze, reformë e cila është zhvillim e sipër.

Dhe është për t’u habitur fakti , ndërsa disa prej këtyre ndryshimeve janë bërë apo paktën kanë nisur, bashkë me to është rritur dhe pakënaqësia. Këto pakënaqësi mund rriten dhe mund vazhdojnë për një kohë gjatë.
Megjithatë, do ishte gabim nëse do arrinim përfundimin se Franca po ecën njëjtat shina vjetra kaluarës.
Gjatë 11 muajve fundit, një nga tiparet habitshme qeverisë re ka qenë aftësia për nxitur zbatimin e një sërë reformash, por pa bërë shumë zhurmë.

Shtatorin e kaluar, z. Macron liberalizoi tregun e punës, pa kaluar protesta.
Kohët e fundit, ministri i Punëve Brendshme, Muriel Pénicaud, shfuqizoi një marrëveshje rënë dakord midis sindikatave dhe drejtuesve kompanive për reformën e skemave trajnimit joefikas Francë dhe vend saj vendosi një skemë radikale, duke shkaktuar pakënaqësi dhe protesta.

Qeveria ka përfunduar tashmë taksën e pasurisë dhe ka vënë një taksë sheshtë mbi ardhurat financiare. Bruno Le Maire, ministri i Financave, ka parashikuar një suficit buxhetor qeveritar deri vitin 2022, i cili do ishte i pari për Francën nga viti 1974.
Edhe një numër strategjish tjera politike janë proces e sipër. Gjatë verës kaluar, qeveria shtrëngoi rregullat parlamentare për punësimin e afërmve. Z. Macron dëshiron ulë numrin e deputetëve Asamblenë Kombëtare nga 577 404 deputetë. Një rishikim ambicioz i provimit shkollës mesme është progres, siç janë edhe negociatat për eliminimin e posteve përjetshme shërbimin civil.

Numri i nxënësve klasat për pesë deri gjashtë vjeç u përgjysmua, për ta filluar ashtu siç duhet vitin e ri akademik. “Macron ka realizuar shumë shumë se ç’mund prisja”, ka thënë Jacques Delpla, një ekonomist Shkollën Ekonomike Toulouse, gjykimin e cilit ristrukturimi i SNCF-së është çelësi për zhbllokimin e reformave mëtejshme. Një ndihmesë e madhe për z. Macron këtë drejtim ka qenë edhe mbështetja e një shumice madhe parlamentare, e cila po e hije opozitën e mposhtur.

Bota-France-2-827 Republika në grevëNga momenti i prezantimit strategjive tij gjatë fushatës elektorale, si pasojë e cilave ai mori mandatin e Presidentit, e deri këtë moment, z. Macron ka realizuar një pjesë mirë objektivave vendosura listën e tij.

Ministrat e tij janë përpjekur margjinalizojnë sindikatat e forta. Z. Macron po shpreson mbështesë opinionin publik, duke shpjeguar, për shembull, se qëllimi kryesor i planeve tij për pensionet dhe trajnimet nuk ka bëjë aspak me gjetjen e një forme për kursyer sa shumë para.

Por nëse z. Macron po e drejton Francën rrugën e duhur, atëherë pse ka kaq shumë pakënaqësi popull? Nga një nivel i lartë prej 57% qershorin e kaluar, vlerësimi i tij popull ka rënë vetëm 40%.
Sipas një sondazhi Ifop, rreth 63% e pensionistëve, për shembull, nuk e miratojnë Presidencën e tij. Një arsye tjetër është se, duke u përpjekur qeverisë sipas një qasjeje “jupiteriane”, z. Macron po rrezikon përbuzet duke e konsideruar veten mirë se populli e ka zgjedhur.
Francezët e pohojnë mënyrën se si ai e ka përmirësuar imazhin e vendit tyre. Rreth 66% mendojnë se ai e mbron Francën edhe jashtë kufijve saj.

Megjithatë, vetëm 34% e francezëve mendojnë se ish-bankieri qëndron pranë problemeve përditshme bashkëqytetarëve tij. Jo kot, ai është cilësuar edhe siPresidenti i pasurve”. Viti 1968 ka pasur ndikim te pothuajse gjithë liderët francezë. Por, z. Macron, i cili ka lindur thuajse një dekadë pas atij viti, duket se ka pak komplekse krahasim me shumicën.

Nga gjitha reformat e tij, ristrukturimi i SNCF nuk është ai cilësohet si radikali, edhe pse hekurudhat me shpejtësi lartë konsiderohen si një emblemë e nivelit teknologjik francez.
Reforma e hekurudhave nuk është ajo do shënojë edhe Presidencën e z. Macron, por mënyra sesi ai do ta menaxhojë konfliktin do jetë faktori vendimtar këtë situatë kaosi.

The post Republika në grevë appeared first on Revista Monitor.

Reklama