Rahoveci nënshkruan vendimin për ndalimin e migrimit të bletëve nga komunat tjera

Sot, Berat Duraku, drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural Komunën e Rahovecit, ka nënshkruar vendimin për aprovimin e kërkesës Shoqatës Bletarëve Komunës Rahovecit me Nr. 124 datës 10.04.2018 me cilën u ndalohet subjekteve ndryshme migrimi i bletëve nga komunat tjera hapësirat e Komunës Rahovecit, pa lejen paraprake organeve kompetente Komunës Rahovecit (Inspektorit Veterinës), transmeton Koha.net.

arsyetimin e Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural thuhet “Pas shqyrtimit kërkesës Shoqatës Bletarëve Komunës Rahovecit me Nr. 124 datës , 10.04.2018 dhe përfundimit aplikimit për pagesa direkte (Subvencioneve) për bletari dhe duke u bazuar numrin e aplikuarve për këtë vit si dhe numrit madh koshereve bletëve deklaruara nga ana e aplikuesve-bletarëve Komunën tonë di dhe duke u bazuar planifikimin nga DPZHR-Rahovec për respektimin e hapësirave për kullosa dhe mbajtjes distancës përcaktuar me rregullore fuqi, prandaj kjo Drejtori ka vendosur sikur dispozitiv”.

The post Rahoveci nënshkruan vendimin për ndalimin e migrimit të bletëve nga komunat tjera appeared first on PrizrenPress – Portal informativ.

Reklama