“Posta është afër falimentimit, rrezikohet edhe nga paditë”

mbledhjen e qeverisë u diskutua edhe për gjendjen e Telekomit Kosovës.

Besa Shatri-Berisha, nga bordi i Telekomit Kosovës, bëri ditur se Telekomi gjendet krizë financiare me borxhe mbi 60 milionë euro.

“Telekomi gjendet një krizë financiare, borxhet mbi 60 milionë euro, prej tyre 11 milionë prej furnitorëve rregullt, 14 milionë humbje, pasuria 34 milionë euro. Nga koha e diskutimeve për privatizim, investimet janë ndalë plotësisht, numri i madh i punëtorëve, shpenzimet për postën, dhe mirëmbajtja”, tha Shatri-Berisha.

Besa Shatri-Berisha tha se posta është afër falimentimit dhe rrezikohet edhe nga paditë gjykata.

“Infrastruktura për përgjime kushton 3 milionë euro, 26 milionë euro mbyllja e borxheve me Z mobile. Nëse nuk veprohet shpejt, posta është afër falimentimit dhe rrezikohet edhe nga paditë gjykata”.

Për dalë nga kjo gjendje jemi fokusuar ofrimin e produkteve treg ndihmojnë rimëkëmbjen e korporatës. Nëse nuk veprohet shpejt, Telekomi mund veprojë edhe 12 muaj, dhe them se nëse nuk veprohet telekomi do jetë i borxhlinjëve dhe jo juve si aksionarë”, raporton EO, transmeton Klan Kosova.

Kryeministri Haradinaj tha se qeveria nuk mund lajë borxhe postës

Reklama