Nga Lira Gjika – Edukimi nuk bëhet me urdhra!

shenjat-tregojne-jeni-rritur-mire-nene-femije--300x189 Nga Lira Gjika – Edukimi nuk bëhet me urdhra!

Edukimi nuk bëhet me urdhra. Edukimi është respekt dhe vetëdije e rriturit ndaj parriturit. Edukimi i ka rrënjët te etika familje.

Te etika e komunikimit, ndërmjet prindërve dhe si e konsiderojnë ata fëmijën e tyre, një njeri po rritet apo një i vogël nuk merr vesh. Edukimi është komunikim, prandaj janë rëndësishme mënyrat e komunikimit rriturve ndërmjet tyre dhe me fëmijën.

Kujdes prindër, ju jeni modeli dhe siguria e fëmijëve tuaj dhe ata duan bëhen si ju. Si komunikoni ju me ta edhe ata atë mënyrë do bëjnë tyren, pra ashtu do sillen. Institucionet parashkollore dhe shkollore, vetëm e plotësojnë edukimin.

 

Nga Lira Gjika
Pediatre

Reklama