Home » Kur korrupsioni arrin të zhdukë 15 miliardë dollarë diamante

Kur korrupsioni arrin të zhdukë 15 miliardë dollarë diamante

Ish-Presidenti i Zimbabve Robert Mugabe ka dëshmuar para një komisioni parlamentar hetimor 9 Prill mbi zhdukjen e një sasie diamantesh, me vlerë totale 15 miliardë dollarë.

Ka qenë vetë Mugabe dy vjet parë ka deklaruar se “Zhdukja e gurëve çmuar ka ardhur si pasojë e korrupsionit lartë dhe shfrytëzimit ekzagjeruar nga huajt”. Por tashmë autoritetet e drejtësisë këtë vend akuzojnë pikërisht ish-Presidentin.

Robert Mugabe 94 vjeç, ka qenë krye shteti afrikan nga viti 1980 dhe Nëntor vitit kaluar u detyrua jepte dorëheqjen nga një ndërhyrje ushtarake dhe një revoltë brenda partisë tij.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë