Home » IPPR: Banka e Anglisë “e rrezikuar” nga recesioni

IPPR: Banka e Anglisë “e rrezikuar” nga recesioni

Banka e Anglisë ështëe rrezikuar keq” preket nga recesioni i ardhshëm dhe mbetet pozita jo favorshme duke luftuar rënien e fundit, sipas një raporti fundit, shkruan The Guardian.

Sipas Institutit për Hulumtime Politikave Publike (IPPR), shanset e një recesioni një herë çdo 10 deri 15 vjet do thotë se ‘Rruga Threadneedle’ ka nevojë për fuqi shtesë kur ekonomia fillon përkeqësohet.

Ndërsa Banka e konsideron ngritjen e normave interesit mbi 0.5% nga muaji i ardhshëm për herë parë nga recesioni i fundit pothuajse një dekadë parë, raporti sugjeron ato duhet afrohen shumë me 5% për t’i dhënë bankës qendrore ndonjë mundësi për mbajtur ekonominë rrugën e duhur.

tri recesionet e fundit datojnë fillim viteve 1980, normat e interesit u ulën me 4.5% -5% mënyrë mbështesnin kërkesat ekonomike. rënien pas krizës financiare, Banka duhej shkonte një hap tej me stimuj shtesë nga lehtësimi sasior, duke zgjedhur pomponte 445 miliardë paund ekonomi nga bono blerëse qeveritare nga industria financiare për ndihmuar konsumatorët dhe kompanitë vazhdonin shpenzonin.

IPPR tha se një ulje e normës interesit asaj madhësie nuk do jepte efekte sa shpejt, duke pasur parasysh nivelin historik ulët normave. Ndërkohë, lehtësimi sasior do ishte jo i besueshëm, sepse rriti pasurinë e pronarëve shtëpive dhe aksionarëve kurriz pensionistëve dhe rinjve merrnin me qira shtëpitë.

The post IPPR: Banka e Anglisë “e rrezikuar” nga recesioni appeared first on Revista Monitor.

Reklama