Home » 40 vite burg për genocid e krime lufte, Karaxhiç merr vendimin e papritur

40 vite burg për genocid e krime lufte, Karaxhiç merr vendimin e papritur

Ish-udhëheqësi i serbëve Bosnjës, Radovan Karaxhiç, do apelojë vendimin e  gjykatësve Kombeve Bashkuara për dënimin e tij me 40 vjet burg. 72-vjçari Karaxhiç ishte dënuar 2016 për gjenocid dhe krime lufte.

Ish-udhëheqësi i serbëve Bosnjës, Radovan Karaxhiç, do nisë 23 prill një apel drejt gjykatësve Kombeve Bashkuara për dënimin e tij me 40 vjet burgim. 72-vjçari Karaxhiç ishte dënuar 2016 për gjenocid, krime lufte dhe krime kundër njerëzimit masakrën e Srebrenicës 1995.

shumë se 100,000 njerëz janë vrarë dhe rreth 2.2 milionë tjerë janë detyruar largohen me dhunë gjatë luftës Bosnjë 1992-1995.

Atij i ishte shqiptuar dënimi nga gjyqtarët e Tribunalit Hagës, është mbyllur edhe zyrtarisht dhjetor vitit kaluar.

Presidenti i këtij tribunali, Theodor Meron, ka deklaruar muajin shkurt se apelet do shqyrtohen nga Mekanizmi për Tribunale Ndërkombëtare për Krime (MICT).

Prokurorët po ashtu janë duke apeluar dënimin e tij 40 vjeçar, duke kërkuar shtohet dënimi me burg. Vendimi pritet bëhet i ditur vitin e ardhshëm.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë