Home » Zhduken 15 miliardë dollarë diamante, nën hetim ish-Presidenti

Zhduken 15 miliardë dollarë diamante, nën hetim ish-Presidenti

Ish presidenti i Zimbavesë, Robert Mugabe, është përfshirë nën hetim për zhdukjen e disa diamanteve me vlerë 15 miliardë dollarë.

Mugabe do dalë para komisionit parlamentar 9 maj, pasi dyshohet se ka informacione për ardhurat e fituara nga gurët e çmuar.

Deputetët duan marrin pyetje ish-diktatorin për raportin e bërë publik vitin 2016, se vendi i tij kishte humbur 15 miliardë dollarë për shkak korrupsionit dhe fshehjes kapitalit nga kompanitë e huaja minerare.

2017-11-21T154854Z_179625608_RC1C35B1F5D0_RTRMADP_3_ZIMBABWE-POLITICS Zhduken 15 miliardë dollarë diamante, nën hetim ish-Presidenti

Ish presidenti i Zimbavesë, Robert Mugabe

Komisioni i parlamentit përgjegjës për këtë dosje ka thirrur tashmë disa ish-ministra, shefat e policisë dhe zyrtarët e lartë administratës për dëshmuar.

Raporti akuzon këto udhëheqës Zimbabvesë për mashtrim lidhur me fitimet nga minierat e diamantit, për financuar goditjen e kundërshtarëve tyre politikë.

Shteti i Zimbabvesë kurrë nuk ka publikuar statistika besueshme për aktivitetet e tij diamantit, aktivitet i cili filloi vitin 2006.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë