Home » Familja e dy djemve kosovarë që u zhdukën në Gjermani i shpëton dëbimit

Familja e dy djemve kosovarë që u zhdukën në Gjermani i shpëton dëbimit

enjten, 19 prill, Borsdorf pranë Leipzigut Gjermanisë, ishte ngritur alarmi se ishin zhdukur dy fëmijë, vëllezërit Leotrimi 11 vjeç dhe Qëndrimi, 13 vjeç.

Një ditë vonë (dje, 20 prill), këtë shqetësim e kishin shpërndarë edhe mediat gjermane, dhe duke iu referuar atyre, edhe ato shqiptare.

Ndërkaq sot, orët e paradites mediet Kosovë e kishin lajmin nga Ambasada e Kosovës Gjermani, se dy vëllezërit janë gjetur.

Mediet gjermane nuk kishin njoftuar për këtë deri para pak se një ore, kur televizioni gjerman MDR ka dhënë lajmin vijim:

Dy djemtë kosovarë janë gjetur sërish. Ata kanë ardhur premten shëndosh e mirë qendrën e përbashkët banimit Borsdorf (ku kanë qenë vendosur si azilkërkues, bashku me familjarët tjerë). Sipas policisë, asnjë moment ata nuk kanë qenë rrezik jete”.

Ndërsa ajo është simptomatike këtë lajm është se: “Familja e dy djemve është dashur gjatë kësaj jave dëbohej Kosovë. Mirëpo, pasi fëmijët (dy djemtë) nuk ishin qendrën e strehimit bashkë me familjen, dëbimi nuk u bë”.

Reklama