Home » Bizneset serbe, me simbole shtetërore në panair. Reagon qeveria e Kosovës

Bizneset serbe, me simbole shtetërore në panair. Reagon qeveria e Kosovës

Ministria e Punëve Jashtme Kosovës ka komentuar panairin e fundit, cilin u promovuan mallrat e shteteve rajonit, përfshirë këtu edhe Serbinë.

një komunikatë për media, ajo ka thënë se hiperbolizimet përmes simboleve shtetërore nuk i shërbejnë bashkëpunimit rajonal mes vendeve Ballkanit Perëndimor.

“Hiperbolizimet e natyrës politike përmes simboleve shtetërore apo nacionale nuk i shërbejnë bashkëpunimit rajonal, për tepër, janë tentime për treguar supremacinë inekzistente apo protagonizmin tipik pabazë edhe lëmin e ekonomisë, lëvizjes kapitalit dhe mallrave, etj.”

Ministria e Punëve Jashtme Kosovës i rikujtoi Serbisë se Kosova është e njohur nga 2/3 e shteteve anëtare OKB-së, si edhe nga disa organizata ndërkombëtare.

“MPJ, rikujton fqinjin tonë verior se, shteti i ri i Republikës Kosovës, i cili tashmë është njohur pothuajse nga dy tretat e shteteve anëtare Kombeve Bashkuara dhe është anëtar i plotë dhe me drejta barabarta shumë se 60 Organizata Rajonale, Evropiane dhe Ndërkombëtare, lindi si rezultat i shpërbërjes dhunshme ish-Jugosllavisë, spastrimit etnik dhe gjenocidit ndaj shqiptarëve Kosovës, dhe themeli i ndërtimit tij është parimi qytetar dhe karakteri shumë-etnik, tashmë pranohet edhe nga vet komuniteti serb Kosovë”, thuhet tej komunikatën e MPJ-së.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë