Home » Angjushev: Shteti duhet të sigurojë kushte që të rinjtë të realizojnë idetë e tyre

Angjushev: Shteti duhet të sigurojë kushte që të rinjtë të realizojnë idetë e tyre

“Inovacioni është i mundur gjitha sferat shoqëri, praktika tregon se shkencat teknike janë përshtatshme për zhvillimin e kreativitetit dhe inovacionit”, tha sot zv.kryeministri Koço Angjushev kuadër “Javës Botërore Kreativitetit dhe Inovacionit” Fakultetin e Makinerisë, ku u mbajt debat publik.

Nga zhvillimi i përgjithshëm, 95 për qind vjen nga një qasje konvencionale, me futjen e një produkti gradualisht modelohet, promovohet dhe modernizohet. Ky zhvillim po ecën ngadalë dhe gradualisht dhe është shumë e rëndësishme. Pjesa e mbetur prej 5 për qind e zhvillimit total vjen nga një qasje e pazakonta dhe e jashtëzakonshme dhe ato sjellin ndryshime mëdha rrugën e jetës. Tesla, Jobs dhe Zuckerberg kanë ndryshuar botën me kreativitetin e tyre, duke dalë nga tendencat e përditshme”, tha zv.kryeministri Angjushev.

Ai i nxiti studentët inkurajojnë dhe realizojnë idetë dhe ëndrrat e tyre.
“Shteti duhet sigurojë kushte rinjtë inkurajohen për realizuar idetë e tyre. Nëpërmjet Fondit Inovacionit, ne sigurojmë burime financiare dhe burime për zhvillimin e projekteve inovative, përmes sistemit arsimor ne do inkurajojmë risitë, por ju, studentët, duhet realizoni ëndrrat tuaja. Jini guximshëm dhe rikrijoni idetë tuaja, inkurajoni veten bëni diçka re dhe ndryshme, ndoshta fillim nuk do njiheni, por ju duhet jeni përkushtuar dhe punoni shumë për arritur sukses”, theksoi Angjushev.

Reklama