Home » “Verteri” i Gëtes, bashkëpunim teatror mes Ferizajt dhe Ludvigshafenit

“Verteri” i Gëtes, bashkëpunim teatror mes Ferizajt dhe Ludvigshafenit

Shfaqja teatrore për rinjë “Verteri” e shkruar nga Johann Wolfgang Goethe vjen teatrin “Adriana” Ferizaj, nga regjisori gjerman Stefan Schletter.

Premiera do jepet me 27 prill ora 20:00.  shfaqje janë angazhuar aktorët Jajush Ramadani, Milot Salihu e Edona Berisha Bekteshi. Skenografinë dhe kostumet do t’i realizojë Nora Jentzsch. Ndërsa Kushtrim Shemsedini, do jetë përgjegjës për muzikën.

Shfaqja realizohet si bashkëpunim teatror i Qendrës Multimedia nga Prishtina, teatrit “Adriana” nga Ferizaj dhe teatrit Pfalzbaubühnen nga Ludwigshafen. 

Për shfaqjen, regjisori Schletter u shpreh: “Ne dëshironim gjenim një temë univerzale paraqet shumë ngjashmëri se sa ndryshime një botë globalizuar. Dashuria është tema univerzale ne mundëm gjenim për rinjtë. Ajo është pa kufinjë dhe pa kohë”. Regjisori gjerman, Stefan Schletter, ka një përvojë gjatë teatër për audiencë re dhe teatër edukues.

Përpos Kosovë, shfaqja do ipet edhe Maqedoni, Gjermani e Shqipëri.

“Verteri” financohet nga Instituti Goethe dhe Komuna e Ferizajt. Qendra Multimedia financohet nga Zyra e Bashkimit Evropian Prishtinë.

The post “Verteri” i Gëtes, bashkëpunim teatror mes Ferizajt dhe Ludvigshafenit appeared first on INSAJDERI.

Reklama