Home » Ultimatumi ndaj Qeverisë, ja çfarë do të bëjë Lista Serbe

Ultimatumi ndaj Qeverisë, ja çfarë do të bëjë Lista Serbe

Përfaqësuesit e Listës Serbe do vendosin gjatë ditës nesërme për ultimatumin e dhënë qeverisë Kosovës për formimin e Asociacionit.

Gjatë muajit kaluar, përfaqësues nga 10 komuna me shumicë serbe ishin takuar Mitrovicën Veriore, ku kishin dalë me një qëndrim përbashkët për ultimatumin ndaj qeverisë Kosovës, se nëse Asociacioni nuk formohet deri 21 prill nga këta fundit, ai do formohej njëanshëm nga Lista Serbe, shkruan lajmi.net.

E gjatë ditës sotme pritet një takim i Listës Serbe me Ekipin Menaxhues për formimin e Asociacionit, takim ky është planifikuar mbahet Zveqan me fillim prej orës 13:00.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë ⤵)

E ndërsa ende nuk dihen vendimet do mirren nga Lista Serbe për formimin ose jo njëanshëm Asociacionit, Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, i ka ‘zbutur’ qëndrimet e tij, ku një deklaratë gjatë ditës djeshme tha se Prishtinës do t’i jipen edhe tre muaj afat për formimin e tij.

Reklama