Home » Mogherini arrin në Kuvendin e Maqedonisë, por ja çka po ndodh jashtë

Mogherini arrin në Kuvendin e Maqedonisë, por ja çka po ndodh jashtë

Para Kuvendit Maqedonisë një grup qytetarësh kanë filluar protestën e paralajmëruar për rastin e vrasjes vogëlushit 4 vjeçar Almir Aliu.

Protestuesit janë tubuar para Kuvendit me qëllim t’i përshëndesin Federika Mogherinin dhe Johanes Hahn dhe tu tregojnë se drejtësia Maqedoni, sipas tyre, ka vdekur.

Gjykatën Themelore Kumanovë u shpall aktgjykimi për rastin e vdekjes Almir Aliut.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë ⤵)

Boban Iliq me veprën e rikualifikuar “vepër rëndë kundër sigurisë njerëzve dhe mjeteve komunikacion” është dënuar me 6 vjet burg, babai i Almir Aliut, Sedat Aliu me 6 muj burg ndërkohë Sedat Demiri dhe Abdullah Aliu me 9 muaj burg për “dhunë”.

Reklama