Home » Miratohet platforma për dialogun final me Serbinë

Miratohet platforma për dialogun final me Serbinë

Kryeministri Ramush Haradinaj mbledhjen e Qeverisë  ka folur për dialogun final me Serbinë.

Ai ka thënë se ka ardhur koha Qeveria t’i dorëzojë Kuvendit një platformë për dialogun.

Kjo platformë përmban një premabul ku shpreh vullnetin për fqinjësi mirë, respektim marrëveshjeve, integrim BE e NATO. Po ashtu bënë dialogu jetë edhe transparent”, ka deklaruar Haradinaj, raporton lajmi.net.

Ai ka theksuar se pas miratimit kësaj platforme  do bëjë unike spektrin politik.

Ndërsa, zëvendëskryeministri Enver Hoxhaj ka thënë se platforma sqaron pritjet tona janë njohja reciproke, anëtarësimi OKB dhe BE.

Hoxhaj ka shtuar se kjo platformë e bën qartë se si do mbërrihet deri fund procesit.

Platforma është miratuar nga Qeveria, dhe do t’i procedohet Kuvendit.

Po ashtu, Qeveria ka marrë vendim për ndarjen e mjeteve financiare për mbulimin e kërkesave shoqatave  kategorive  dala nga Lufta e UÇK-së.

Vlera e ndarë është 326 mijë e 400 euro.

Ministri i Punës, Skender Reqica tha se qëllimi kryesor është rehabilitimi i familjarëve kategorive dala nga lufta e UÇK-së.

The post Miratohet platforma për dialogun final me Serbinë appeared first on INSAJDERI.

Reklama