Infarkt! Ka edhe… më keq!

Dyfishimi dhe trefishimi i rrezikut një hemorragjie cerebrale vihet re tre vitet e para pas infarktit, sidomos tek shumë moshuar dhe tek diabetikët, e shumtat e rasteve kanë rezultate vdekjeprurëse.

Lajme papëlqyeshme vijnë nga Mayo Clinic Rochester Minesotes: 2.160 sëmurë kishin pësuar infarkt u vendosën nën vëzhgim mjekësor dhe 30 ditë vonë shfaqën 44% shumë rrezik për shfaqje hemorragjisë cerebrale lidhje me personat nuk kishin sëmundje mëparshme koronare.

Populli e njeh si sëmundjen e ”plasjes gjakut tru” dhe, shumicën e rasteve, rezulton fatale për njerëzit. fakt, kështu e konsiderojnë edhe mjekët specialistë.

Faktorët ndikojnë hemorragjinë tru janë shumtë, por kryesori është përdorimi i tepërt i alkoolit. Përdorimi i tepërt dhe i vazhdueshëm i tij, bën pacientit t’i shkaktohet një hemorragji tru, pasi ai ul forcën koaguluese gjakut. /Gazeta Shneta/

The post Infarkt! Ka edhe… më keq! appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama