Gërxhaliu: Biznesmenët po e ndajnë politikën nga ekonomia

Panairi ndërkombëtar “Prishtina 2018”, i organizuar nga Oda Ekonomike e Kosovës ka mbledhur bashkë një vend prodhuesit shqiptarë e serb, raporton “Zëri.info”.

Rreth 50 për qind kompanive serbe janë duke ekspozuar produktet e tyre tregun kosovar.

Përfaqësues bizneseve vend po thonë se nuk i pengon pjesëmarrja e shtuar e këtyre kompanive, meqenëse duan një ditë edhe atyre t’iu ofrohet mundësia për promovuar produktet e tyre Serbi.

hapjen zyrtare këtij panairi organizatori dhe kryetari i Odës Ekonomike Kosovës, Safet Gërxhaliu ka thënë se këto biznese kanë guximin ndajnë politikën prej ekonomisë.

Është e vërtetë se agjenda politike i ka lënë hije aktivitetet ekonomike. Kjo pamje madhështore i jep ekonomisë një pamje ndryshme me garancë ekonomia plotësoj proceset integruese. Kemi numër madh kompanive vendeve rajonit. Këtë panair e bën veçse instituteve merren me edukim dhe arsimim. Kjo pamje sot flet shumë se 100 fjalë. Janë këta biznesmenë kanë guximin ndajnë politikën prej ekonomisë.  Si mund kemi integrime evropiane vetëm nga aspekti politik”, ka thënë Gërxhaliu hapjen solemne panairit, raporton tutje “Zëri.info”.

Ai ka treguar se ky prezantim para publikut mund jetë adresimi i fundit, pasi Odën Ekonomike Kosovës do organizohen zgjedhje reja.

Ndërsa për mediat cilat thotë se e kanë kritikuar ka zgjedhur një thënie Krishtit:  “Falni Zot se nuk e kanë ditë çka kanë bë”, përfundoi fjalimin Gërxhaliu.

 

/Zëri/

The post Gërxhaliu: Biznesmenët po e ndajnë politikën nga ekonomia appeared first on Revista Monitor.

Reklama