Home » A u zbulua sekreti më i madh?

A u zbulua sekreti më i madh?

Pas madje 73 viteve është gjetur nëndetësja me cilën pretendohet se Adolf Hitler ka ikur Amerikën Jugore pas përfundimit Luftës Dytë Botërore.

Nëndetësja është gjetur afërsi bregut Danimarkës, dhe siç merret vesh fjala është për nëndetësen U-3523 e  cila i takon klasës XXI, dhe se është një prej nëndetëseve para dizajnuara për qëndrim gjatën nën ujë dhe se specifike për ishte rrezja e saj ka mundësuar lundrimi pandërprerë deri Amerikën Jugore.

Nëndetësen e ka fundosur një aeroplan bombardues britanik B-24 6 maj 1945, atë ditë kur aleatët e kanë çliruar Danimarkën nga okupacioni nazist dhe me këtë rast kanë vdekur gjithë 58 anëtarë ekuipazhit.

Por, e gjithë fundosja ishte shumë e dyshimtë sepse pamundësia e gjetjes nëndetëses e ka zhvilluar një prej teorive se Hitleri e ka shfrytëzuar për arratisje Amerikën Jugore. U-3523 është gjetur afërsi qytetit verior danez, 15 kilometra larg pozitës cilën e ka shënuar bombarduesi britanik./Insajderi.com.

The post A u zbulua sekreti më i madh? appeared first on INSAJDERI.

Reklama