Home » Vazhdojnë dorëheqjet nga Lëvizja Vetëvendosje

Vazhdojnë dorëheqjet nga Lëvizja Vetëvendosje

Asistentja e Sekretarit Organizativ Qendrën e VV-së Gjilan, Ardianë Halimi, ka dhënë dorëheqje nga Lëvizja Vetëvendosje

Ajo llogarinë e saj Facebook e ka treguar arsyen e dorëheqjes, duke përmendur edhe shpifjet janë bërë ndaj saj.

Halimi tha se pavarësisht kësaj ajo do vazhdojë kontribuojë pozitivisht për mirën e komunitetit dhe Republikës. Ndërkohë, Vetëvendosje dorëheqjet erdhën një pas një, e kjo pas përçarjeve pati një grup i pakënaqurve me subjektin fjalë ku pastaj edhe u krijua GDP.

 

Postimi i plotë i Ardianë Halimit Facebook:

Letra e dorëheqjes

Lëvizjen Vetëvendosje u anëtarësova me bindjen se ajo brenda ishte ashtu siç dukej nga jashtë: demokratike, tolerante për bindjet ndryshe dhe shpresë e vetme për rininë. VV u kyça me shpresën se, duke i bashkuar forcat me shokët dhe shoqet aty, do kontribuonim luftimin e keqes. Një pjesë kohës deri sot VV isha Asistente e Sekretarit Organizativ Qendrën e VV-së Gjilan dhe punoja me shumë zell për forcimin e lëvizjes. Motivi për punuar krijimin e mundësive për rinjtë e Kosovës ishte i lartë edhe pse anëtarë familjes dhe shokët e shoqet thonin se VV-ja nuk ka dallim substancial nga partite tjera. Për kohë gjatë nuk i mora seriozisht këto kritika, duke i kualifikuar si dashakeqe.

Mirëpo, me kalimin e kohës, sidomos dy vitet e fundit, magjepsja ime me VV-në sa vinte e zbehej. Zhvillimet e këtyre 24 muajve kanë ndikuar VV krijohet një klimë shumë e papërshtatshme për një pjesë konsiderueshme anëtarësisë. Por kjo nuk ishte as aksidentale e as e rastësishme. Fushatat agresive kundër një pjese gjerë anëtarësisë ishin orkestruara mënyrë sistematike dhe pasojat ishin fatale. Një mjedis tepër armiqësor nuk kishte fare mirëkuptim për mendimin ndryshe po e bënte qëndrimin gjithnjë e pak mundur.

Dorëheqjet e muajve fundit nga VV-ja janë rezultat i kësaj fryme. Autoritarizmi i ashpër organizatë nuk la rrugë tjetër. Ajo harmonia, kompaktësia e fryma demokratike për cilat isha kyçur VV kishin qenë fluskë sapuni. vend tyre kishte intriga, akuza e shpifje nga ulëtat. Krejt kjo e dirixhuar. një ambient tillë qëndrimi është i pamundshëm. Nuk mund vazhdohet me kontribut autentik një organizatë nuk lejon zhvillimin e aktivistëve, por vetëm i instrumentalizon ata për qëllime veçanta dikujt.

Duke mos u pajtuar me këtë mendësi organizimit, unë nga sot kam vendosur ndërpres aktivitetin disavjeçar VV. Unë e di largimi im do t’i tërbojë disa ish bashkëaktivistë/e dhe se linçimi e stigmat veçse kanë filluar ndaj meje do forcohen. Ka disa muaj kanë filluar baltosin me mbiemra si “spiune”, gjoja se informacione shumta po qarkullojnë përmes meje për interesin e këtij apo atij personi. Një shpifje shumë e ulët. Por çfarë është keq e rrezikshëm është fakti cenojnë privatësinë e njerëzve përmes hakimit llogarisë facebookut.

Kjo ka ndodhur mua personalisht. Dikush prej tyre ka hakuar llogarinë e facebookut dhe ka pëlqyer me dhjetëra komente ku fyhej ish-kryetarja e VV-së Gjilan, Besa Baftiu. Vepër shumë e poshtër dhe e ulët. Por nuk mund shpresoj për diçka tjetër. Ky është produkti tragjjik i kultivimit autoritarizmit VV. Nuk mund presësh mirëkuptim nga “aktivistët” cilët kontrollohen mënyrë plotë nga drejtuesit e partisë.

Kontrolli mbi aktivistët ka shumë nivele, nga kontrolli mbi titujt e librave duhet lexohen e deri tek mënyra se si duhet lexohen ata. nga filmat duhet shikohen, e deri tek interpretimi i tyre mënyrë dogmatike. nga lista e njerëzve me cilët mund rrish, e deri tek ata me cilët nuk mund rrish.

Totalitarizmi nuk është ndryshe. Unë mund ndjej keqardhje për këto fushata presionit, por asnjëherë nuk do mund kenë rol final vendimin tim. Nuk do dorëzohem para tyre.

Nga sot, unë dhe VV ndajmë rrugët. Etiketat për tradhti do vazhdojnë përdoren ashtu siç janë përdorur gjatë këtë parti për gjithë ata mendojnë ndryshe nga lideri i tyre shpirtëror, por as do mirrem me këtë. vjen keq dikur e kam besuar si vërtetë dhe sinqertë një mendësi tillë. Por e mira është kjo nuk u kuptua me shumë vonesë. Jam e dëshpëruar kritikat dhe paralajmërimet e miqve dhe familjarëve dolën jenë vërteta.Ndërkohë, nga këtu e tutje, unë do përkushtohem shumë studimet e mia universitare. Poashtu, aktiviteti im politik do vazhdojë edhe tej sepse ky nuk është fundi i politikës. Është vetëm fund i një episodi aktivitetit tim politik. Për format e angazhimit mëtutjeshëm do marr vendimin ditët, javët e muajt vazhdim. Por çfarë mund ju premtoj, është se cilado qoftë forma, unë do përpiqem kontribuojë positivisht për mirën e komunitetit dhe Republikës.Letra e dorëheqjesNë Lëvizjen Vetëvendosje u anëtarësova me bindjen se ajo brenda ishte ashtu siç dukej nga jashtë: demokratike, tolerante për bindjet ndryshe dhe shpresë e vetme për rininë. VV u kyça me shpresën se, duke i bashkuar forcat me shokët dhe shoqet aty, do kontribuonim luftimin e keqes. Një pjesë kohës deri sot VV isha Asistente e Sekretarit Organizativ Qendrën e VV-së Gjilan dhe punoja me shumë zell për forcimin e lëvizjes. Motivi për punuar krijimin e mundësive për rinjtë e Kosovës ishte i lartë edhe pse anëtarë familjes dhe shokët e shoqet thonin se VV-ja nuk ka dallim substancial nga partite tjera. Për kohë gjatë nuk i mora seriozisht këto kritika, duke i kualifikuar si dashakeqe.

Mirëpo, me kalimin e kohës, sidomos dy vitet e fundit, magjepsja ime me VV-në sa vinte e zbehej. Zhvillimet e këtyre 24 muajve kanë ndikuar VV krijohet një klimë shumë e papërshtatshsme për një pjesë konsiderueshme anëtarësisë. Por kjo nuk ishte as aksidentale e as e rastësishme. Fushatat agresive kundër një pjese gjerë anëtarësisë ishin orkestruara mënyrë sistematike dhe pasojat ishin fatale. Një mjedis tepër armiqësor nuk kishte fare mirëkuptim për mendimin ndryshe po e bënte qëndrimin gjithnjë e pak mundur.

Dorëheqjet e muajve fundit nga VV-ja janë rezultat i kësaj fryme. Autoritarizmi i ashpër organizatë nuk la rrugë tjetër. Ajo harmonia, kompaktësia e fryma demokratike për cilat isha kyçur VV kishin qenë fluskë sapuni. vend tyre kishte intriga, akuza e shpifje nga ulëtat. Krejt kjo e dirixhuar. një ambient tillë qëndrimi është i pamundshëm. Nuk mund vazhdohet me kontribut autentik një organizatë nuk lejon zhvillimin e aktivistëve, por vetëm i instrumentalizon ata për qëllime veçanta dikujt.

Duke mos u pajtuar me këtë mendësi organizimit, unë nga sot kam vendosur ndërpres aktivitetin disavjeçar VV. Unë e di largimi im do t’i tërbojë disa ish-bashkëaktivistë/e dhe se linçimi e stigmat veçse kanë filluar ndaj meje do forcohen. Ka disa muaj kanë filluar baltosin me mbiemra si “spiune”, gjoja se informacione shumta po qarkullojnë përmes meje për interesin e këtij apo atij personi. Një shpifje shumë e ulët. Por çfarë është keq e rrezikshëm është fakti cenojnë privatësinë e njerëzve përmes hakimit llogarisë facebookut. Kjo ka ndodhur mua personalisht. Dikush prej tyre ka hakuar llogarinë e facebookut dhe ka pëlqyer me dhjetëra komente ku fyhej ish-kryetarja e VV-së Gjilan, Besa Baftiu. Vepër shumë e poshtër dhe e ulët. Por nuk mund shpresoj për diçka tjetër. Ky është produkti tragjjik i kultivimit autoritarizmit VV. Nuk mund presësh mirëkuptim nga “aktivistët” cilët kontrollohen mënyrë plotë nga drejtuesit e partisë.

Kontrolli mbi aktivistët ka shumë nivele, nga kontrolli mbi titujt e librave duhet lexohen e deri tek mënyra se si duhet lexohen ata. nga filmat duhet shikohen, e deri tek interpretimi i tyre mënyrë dogmatike. nga lista e njerëzve me cilët mund rrish, e deri tek ata me cilët nuk mund rrish.

Totalitarizmi nuk është ndryshe. Unë mund ndjej keqardhje për këto fushata presionit, por asnjëherë nuk do mund kenë rol final vendimin tim. Nuk do dorëzohem para tyre.

Nga sot, unë dhe VV ndajmë rrugët. Etiketat për tradhti do vazhdojnë përdoren ashtu siç janë përdorur gjatë këtë parti për gjithë ata mendojnë ndryshe nga lideri i tyre shpirtëror, por as do mirrem me këtë. vjen keq dikur e kam besuar si vërtetë dhe sinqertë një mendësi tillë. Por e mira është kjo nuk u kuptua me shumë vonesë. Jam e dëshpëruar kritikat dhe paralajmërimet e miqve dhe familjarëve dolën jenë vërteta.

Ndërkohë, nga këtu e tutje, unë do përkushtohem shumë studimet e mia universitare. Poashtu, aktiviteti im politik do vazhdojë edhe tej sepse ky nuk është fundi i politikës. Është vetëm fund i një episodi aktivitetit tim politik. Për format e angazhimit mëtutjeshëm do marr vendimin ditët, javët e muajt vazhdim. Por çfarë mund ju premtoj, është se cilado qoftë forma, unë do përpiqem kontribuojë positivisht për mirën e komunitetit dhe Republikës.

The post Vazhdojnë dorëheqjet nga Lëvizja Vetëvendosje appeared first on INSAJDERI.

Reklama