Home » Trafikimi me drogën më të rrezikshme – Raporti i Progresit tregon për trafikimin e heroinës

Trafikimi me drogën më të rrezikshme – Raporti i Progresit tregon për trafikimin e heroinës

Raporti i Progresit i publikuar sot për Kosovën lidhur me vitin 2017, nga Komisioni Evropian ka përmendur disa nga problemet e Kosovës sa i takon trafikimit drogave, raporton Insajderi.

Sipas këtij raporti, Kosova vazhdon jetë vend tranzit për trafikimin e lëndëve narkotike, me theks veçantë heroinës dhe kanabisit.

Autoritetet kosovare kanë arritur kapin disa sasi vogla drogave, por kjo sipas raportit ka ndodhur për shkak punonjësve vogël departamentin për hetimin e narkotikëve.

“Kosova vazhdon jetë një vend tranzit për trafikimin e heroinës dhe kanabisit, por shumti heroinës”.

Edhe pse sasia e zënë e këtyre drogave është e vogël mënyrë specifike heroinës dhe kokainës, për shkak numrit pakët punojnë departamentin për hetimin e narkotikëve”, thuhet Raportin e Progresit.

Po ashtu tej theksohet se ekzistojnë grupe kriminale shqiptare kontribuojnë trafikimit heroinës dhe distribuimit BE.

“Grupet e organizuara kriminale [shumica shqiptare] vazhdojnë luajnë një rol dominant hartën e gjerë trafikimit heroinës dhe distribuimit BE-së, Kosova ka nevojë rrisë dhe intensifikoj luftën kundër trafikimit drogës”.

“Zyra e prokurorit vazhdon jetë me mungesë stafit dhe mungesë trajtimin për luftuar mënyrë efektive çështjet e trafikimit drogës”, thuhet Raportin e Progresit./Insajderi.com

The post Trafikimi me drogën më të rrezikshme – Raporti i Progresit tregon për trafikimin e heroinës appeared first on INSAJDERI.

Reklama