Home » Të gjithë thanë se Kosova doli keq në raportin e progresit, por Qeveria “çuditë” me atë që thotë

Të gjithë thanë se Kosova doli keq në raportin e progresit, por Qeveria “çuditë” me atë që thotë

Publikimi i Raporti Progresit sot ka evidentuar shumë mangësi, sidomos kriterin politik dhe atë sundimit ligjit.

një komunikatë për media, qeveria e ka vlerësuar se janë bërë përparime sidomos ekonomi, dhe me ratifikimin e Demarkacionit.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë ⤵)

këtë kontekst, raporti është tregues se tërësi Kosova ka tepër punë për bërë deri tek anëtarsimi i plotë kurse veçanti reflekton punën e madhe dhe progresin e madh është arritur vitin e fundit. Ky raport është raporti pozitiv ka pas Kosova në  vitet e fundit, qoftë sa i pëtrket arriturave konkrete, e qoftë trendeve funksion avancimit proceseve”, thuhet komunikatën e qeverisë.

Njoftimi flet edhe për liberalizimin e vizave.

Thuhet se heqja e vizave për kosovarët duhet ndodhë sa shpejt është e mundur, pasi Kosova e ka kryer punën e vet.

Komunikata e plotë nga Qeveria e Kosovës:

Qeveria e Kosovës e ka analizuar Raportin e rregullt BE-së për Republikën e Kosovës i publikuar sot para opinionit gjerë. Raporti fjalë reflekton  stadin e vendit tonë  raport me anëtarsimin e plotë Kosovës BE. këtë kontekst, raporti është tregues se tërësi Kosova ka tepër punë për bërë deri tek anëtarsimi i plotë kurse veçanti reflekton punën e madhe dhe progresin e madh është arritur vitin e fundit. Ky raport është raporti pozitiv ka pas Kosova në  vitet e fundit, qoftë sa i pëtrket arriturave konkrete, e qoftë trendeve funksion avancimit proceseve. Është raportuar progres :

•Sundim ligjit dhe luftën kundër krimit organizuar dhe korrupsionit, veçanërisht shënjestrimin e rasteve nivelit lartë krimit organizuar dhe korrupsionit. Progres shënohet gjithshtu sekuestrimin e aseteve dhe masat për parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit.

•Rezultate shumë mira fushën e zhvillimit ekonomik,

•Votimi Kuvend i Ligjit për Ratifikimin e Marrëveshjes Ndërkombëtare për demarkacionin e kufirit me Republikën e Malit Zi;

•Përgatitjet Reformën e Administratës Publike dhe fillimin e reformave administratën publike

•Përpjekjet për normalizim marrëdhënieve dhe rifillimi i dialogut me Serbinë;

•Integrimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve serbë sistemin e drejtësisë Kosovës, vlerësohet si arritje shumë e madhe e vitit 2017

•Progres menaxhimin e migrimit rregullt dhe atë ilegal, si dhe shumë fusha tjera

Kosova nuk ka dilema për rrugën e saj drejt BE-së, përkundër faktit BE janë ndarë sa i përket integrimit Kosovës familjen evropiane. Progresi i përmendur këtë raport është dëshmi e qartë se gjitha kriteret për liberalizim vizave janë përmbushur. Pavarësisht se raporti i progresit nuk është mekanizmi përkatës për vlerësim plotësimit final kritereve, vonesat liberalizimin e vizave nuk munden arsyetohen me mos plotësim kriteresh. Kosova e ka kryer punën e vet. Me drejtë Kosova pret BE tash njohë këtë progres dhe mekanizmat relevantë japin dritën e gjelbërt për liberalizimin e vizave sa shpejtë jetë e mundur

Pavarësisht kësaj, ne na presin sfida tjera mëdha për përmirësuar jetën e qytetarit vendit, na presin shumë punë, për cilat Qeveria e vendit është e përkushtuar t’i kryej, konform aspiratave tona, një shoqërie demokratike dhe integruar. Sfidat e përmendura raport, Qeveria e Kosovës do t’i identifikojë dhe do punojë këto tejkalohen sa shpejtë jetë e mundur.

Reklama