Home » Raporti i Progresit tregon dështimin e madh të Kuvendit  që mund ta pengojë liberalizimin e vizave

Raporti i Progresit tregon dështimin e madh të Kuvendit  që mund ta pengojë liberalizimin e vizave

Komisioni Evropian ka publikuar sot Raportin e Progresit Kosovës për vitin 2017, ku mes tjerash potencohen disa nga ngecjet e Kosovës lidhje me kërkesat e Komisionit Evropian, shkruan Insajderi.

Për arritur tek liberalizimi i vizave,sipas këtij raporti, Kosova duhet punojë emërimin e pavarur agjencive kosovare baza meritore dhe kohën e duhur.

“Kuvendit i mungon fuqia dhe kapacitetet për t’i mbikëqyrur mënyrë efektive agjencitë dhe organet i raportojnë drejtpërdrejt asaj. Qeveria dhe Kuvendi duhet t’i zbatoj rekomandimet dalin nga shqyrtimi i agjencive pavarura për cilat është kryer për racionalizuar numrin e agjencive i raportojnë Kuvendit”.

“Kuvendi ka dështuar emërojë, kohën e duhur ose bazë meritës, anëtarët e bordit profesional për disa institucionet e pavarura”, thuhet Raportin e Progresit.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka shkarkuar muaj parë, Bordin e Agjencisë Kosovare Akreditimit, për emëruar pas Bordin e ri.

Insajderi kishte raportuar për këtë çështje ku Regjistri Evropian për Cilësi Arsimit Lartë, kishte kërkuar nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, sqarime për shkarkimin e bordit.

MASHT, ishte përgjigjur se shkarkimi i këtij bordi kishte ardhur pas urdhrit kryeministrit Haradinaj. Ai pas gjatë seancave Kuvendi Kosovës, kishte ofenduar Blerim  Rexhën, ish-kryetarin e Këshillit Shtetëror Cilësisë, ku e kishte quajtur hajdut ordiner./Insajderi.com

The post Raporti i Progresit tregon dështimin e madh të Kuvendit  që mund ta pengojë liberalizimin e vizave appeared first on INSAJDERI.

Reklama