Home » Qeveria analizon Raportin e Progresit, numëron fushat ku është bërë progres

Qeveria analizon Raportin e Progresit, numëron fushat ku është bërë progres

Kryeministri, Ramush Haradinaj, ka thënë se Qeveria ka analizuar Raportin e rregullt BE-së për Republikën e Kosovës i publikuar sot para opinionit gjerë.

“Raporti fjalë reflekton stadin e vendit tonë raport me anëtarësimin e plotë Kosovës BE. këtë kontekst, raporti është tregues se tërësi Kosova ka tepër punë për bërë deri tek anëtarësimi i plotë kurse veçanti reflekton punën e madhe dhe progresin e madh është arritur vitin e fundit. Ky raport është raporti pozitiv ka pas Kosova vitet e fundit, qoftë sa i përket arriturave konkrete, e qoftë trendeve funksion avancimit proceseve”, ka thënë Haradinaj, përcjell Klan Kosova.

Është raportuar progres :

– Sundim ligjit dhe luftën kundër krimit organizuar dhe korrupsionit, veçanërisht shënjestrimin e rasteve nivelit lartë krimit organizuar dhe korrupsionit;
– Progres shënohet gjithashtu sekuestrimin e aseteve dhe masat për parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit;
– Rezultate shumë mira fushën e zhvillimit ekonomik;
– Votimi Kuvend i Ligjit për Ratifikimin e Marrëveshjes Ndërkombëtare për demarkacionin e kufirit me Republikën e Malit Zi;
– Përgatitjet Reformën e Administratës Publike dhe fillimin e reformave administratën publike;
– Përpjekjet për normalizim marrëdhënieve dhe rifillimi i dialogut me Serbinë;
– Integrimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve serbë sistemin e drejtësisë Kosovës, vlerësohet si arritje shumë e madhe e vitit 2017;
– Progres menaxhimin e migrimit rregullt dhe atë ilegal, si dhe shumë fusha tjera”.

Haradinaj ka pohuar se Kosova nuk ka dilema për rrugën e saj drejt BE-së, përkundër faktit BE janë ndarë sa i përket integrimit Kosovës familjen evropiane.

“Progresi i përmendur këtë raport është dëshmi e qartë se gjitha kriteret për liberalizim vizave janë përmbushur. Pavarësisht se raporti i progresit nuk është mekanizmi përkatës për vlerësim plotësimit final kritereve, vonesat liberalizimin e vizave nuk munden arsyetohen me mos plotësim kriteresh. Kosova e ka kryer punën e vet. Me drejtë Kosova pret BE tash njohë këtë progres dhe mekanizmat relevantë japin dritën e gjelbërt për liberalizimin e vizave sa shpejtë jetë e mundur”.

“Pavarësisht kësaj, ne na presin sfida tjera mëdha për përmirësuar jetën e qytetarit vendit, na presin shumë punë, për cilat Qeveria e vendit është e përkushtuar t’i kryej, konform aspiratave tona, një shoqërie demokratike dhe integruar. Sfidat e përmendura raport, Qeveria e Kosovës do t’i identifikojë dhe do punojë këto tejkalohen sa shpejtë jetë e mundur”.

 

Reklama