Home » Pse Nasa kërkon të studiojë spermën e demit dhe të njeriut në hapësirë?

Pse Nasa kërkon të studiojë spermën e demit dhe të njeriut në hapësirë?

Mes shumë projekteve sapo ka realizuar Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar po ju prezantojmë një ka tërhequr vëmendje. Nasa ka dërguar material biologjik ISS gjatë lëshimit fundit nga Kepi Cañaveral 2 prill.

Befasi ishte kur u mësua se bëhej fjalë për spermë njerëzore dhe nga ajo e demit. Gjatë 41 orëve udhëtimit, stacioni i mori këto mostra dhe tani kërkon provojë, nëse spermatozoidet e dy subjeketve sillen njëjtën formë pa asnjë gjurmë graviteti përreth tyre.

mënyrë spermatozoidet fillojnë notojnë kërkim një veze u duhet një thirrje. Ndërkohë rrotullohen rreth vetes pritje një sinjali t’u thotë se ku duhet drejtohen.

Kur e marrin, atëherë drejtohen kërkim vezës dhe membranat bëhen fluide mënyrë lehtësojnë bashkimin. A sillen njëjtën mënyrë si tokë dhe hapsirë? Ekziston një precedent dhe tani duan marrin shumë informacion për krahasuar rezultatet. Ka patur një përvojë parë me spermën e demit dhe iriqit detit.

këtë rast u zbulua se shpejtësia e spermatozoidëve tek dy kafshët ishte e madhe mikrogravitet, sesa tokë. Membranat nuk arritën kishin fluiditetin e pritur, kështu vraponin dhe vraponin, por pa ndonjë objekt qartë gjatë rrugës.

Nuk arritën ta fekondonin vezën. Tani u kthyen ta provojnë me spermën e demit edhe një herë si edhe me atë njeriut për parë, nëse ndodh e njëjta gjë apo, nëse do ketë rezultate ndryshme. Për aktivizuar lëvizjen do shtojnë elemente kimike provokojnë shkrirjen. Kjo do regjistrohet video dhe do mund krahasohen me dhënat e marra tokë. Kur do jetë i mundur fekondimi hapsirë? /bota.al

The post Pse Nasa kërkon të studiojë spermën e demit dhe të njeriut në hapësirë? appeared first on INSAJDERI.

Reklama