Home » Protesta të dhunshme në Francë

Protesta të dhunshme në Francë

Pas protestave dhunshme Tuluzë Francës, policia franceze njoftoi se ka arrestuar 18 persona. Ato akuzohen për akte dhune dhe shkatërrim pronës me zjarr.

18 persona janë arrestuar sajë përleshjeve Tuluzë, pas dhunës ishte regjistruar dielën: kjo është njoftuar nga prefektura e qytetit francez, saktëson se u është vënë zjarri 24 automjeteve. Protestat e dhunshme vijnë pas tensionit u shfaq dielën e kaluar, pas ndalimit një femre me shami, e cila kishte refuzuar kontrollin nga policia.

Femra, sipas një burimi drejtësisë franceze, është ndaluar për rebelim dhe kundërshtim autoriteteve publike.

“Policia është angazhuar dhe ka kryer arrestimin e 18 personave për aktet e dhunës dhe shkatërrimit pronës me zjarr”, ka bërë ditur prefekti Pascal Mailhos.

Rrugët “Reynerie” dhe “Bellefontaine”, dyja klasifikuara si zona sigurie me prioritet, janë akse kryesore e përleshjeve mes grupeve rinjsh me forcat e rendit.

Përleshjet e dhunshme u regjistruan gjatë orëve vona hënës. Policia ishte objekt i goditjeve me sende forta nga grupet e përbëra nga 40 protestues. Forcat e rendit atyre iu përgjigjen me gaz lotësjellës. Gjithashtu ndihmë policisë erdhi dhe një helikopter i xhandarmërisë.

Reklama