Home » Në qershor nisin projektet infrastrukturore në Ferizaj

Në qershor nisin projektet infrastrukturore në Ferizaj

Shumica e investimeve premtuara nga ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj për komunën e Ferizajt, janë fazat e tenderimit. Kështu tha drejtori i Infrastrukturës Ferizaj Arbër Bytyqi, duke njoftuar se projektet do financohen nga Qeveria e Kosovës janë nënkalimi për vetura fshatin Nikadin, mbikalimi hekurudhor qytet, një tjetër nënkalim hekurudhor për vetura qytet, rikonstruktimi i rrugës Varosh- Gërlicë, vazhdimi i nënkalimit për këmbësor- dalja rrugën ‘’Emin Duraku’’ si dhe rruga Tërrn-Bablak- Koshare.
Sa i përket projektit ‘’Bashkimi i qytetit’’ vetëm se jemi fazën e projektimit detal projektit dhe po shpresojmë kjo kryhet deri gjysmën e muajit maj dhe pas do shpallim tenderin për këtë projekt, po ashtu tashmë kemi shpall tenderin për rrugën Gërlicë-Varosh, ndërsa kuadër ‘’Bashkimit qytetit’’ është edhe nënkalimi për këmbësor qytet si dhe jemi fazën e tenderimit për rrugën Tërrn-Bablak dhe Koshare. Mendoj se koha e fundit kur ne duhet nisim këto projekte terren është qershori i këtij viti”, tha Bytyqi, për televizionin Tema.
Drejtori i Infrastrukturës Arbër Bytyqi, tregoi se qeveria lokale e ka nënshkruar edhe një memorandum ri për disa projekte cilat ishin futur kode buxhetore Qeverisë Kosovës nga pushteti i kaluar. Sipas Bytyqit këto projekte ishin nisur qysh vitin 2016, por mungesë financave ato kishin mbetur papërfunduara.
Ato janë asfaltimi i rrugës Mirash-Cërrnillë, asfaltimi i rrugës Greme – Burrnik- Gaçkë, zgjerimi i rrugës Komogllavë-Trestenik, unaza e jashtme Ferizaj, asfaltimi i rrugës Sazli-Papaz-Talinoc i Muhaxherëve, asfaltimi i rrugës Sojevë- Mirosalë-Pojatë, asfaltimi i rrugës Rahovicë – Kishnapole, asfaltimi i rrugës Pleshinë -Kashtanjevë si dhe asfaltimi i rrugës Talinoc i Muhaxherëve-Ferizaj. Ne nuk mund japim përgjigje pse këto projekte nisura 2016 s’kanë përfunduar, dokumentet flasin s’ka pasur financa mjaftueshme për to, ndërsa tani ne kemi nënshkruar për njëjtat projekte memorandume favorshme dhe do t’i realizojmë gjitha deri vitin 2020”, tha Bytyqi.
Ndryshe, gjatë takimit ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj kishte zhvilluar me kryetarin e komunës Ferizajt Agim Aliun shkurt këtij viti, pati premtuar se nga kjo ministri qyteti i Ferizajt do përfitoj rreth 20 milionë euro investime, transmeton Televizioni Tema.

Reklama