Home » Mbyllja e llogarive të punëtorëve të ‘Mehmet Akif’ – BQK tregon se çka po bën tash …

Mbyllja e llogarive të punëtorëve të ‘Mehmet Akif’ – BQK tregon se çka po bën tash …

Banka Kombëtare Tregtare (BKT) ju ka mbyllur xhirollogaritë personale bankare disa punonjësve shkollës “Mehmet Akif” Kosovë, pronë e klerikut turk Fethullah Gulen.

Mbyllja e këtyre llogarive është bërë disa javë pas arrestimit dhe deportimit gjashtë shtetasve turq nga Kosova Turqi.

Zëdhënësi i Bankës Qendrore Kosovës Besnik Kada tha për Radion Evropa e Lirë se janë informuar për këtë rast dhe se janë shqyrtim materialit relevant.

“Banka Qendrore e Republikës Kosovës sot, orët e vona pasdites ka pranuar një shkresë nga International School of Prishtina (ISP), e cila informon BQK-në lidhur me ngrirjen e llogarive bankare nga ana e Bankës Kombëtare Tregtare një numri caktuar mësimdhënësve kësaj shkolle. Banka Qendrore e Kosovës pas shqyrtimit gjithë materialit relevant do del me përgjigje për rastin fjalë”, thotë Kada.

Gjashtë shtetasit turq ishin arrestuar dhe dëbuar me një aeroplan Shërbimit Inteligjencës Turke datë 29 mars vetëm pak orë pasi u arrestuan nga Policia e Kosovës bashkëpunim me Agjencinë Kosovare Inteligjencës (AKI).

Pesë prej personave dëbuar nga Kosova ishin punonjës shkollës “Mehmet Akif” Kosovë, pronë e klerikut turk Fethullah Gulen, ndërkaq personi i gjashtë ishte një mjek turk.

Reklama