Home » LAJMI I FUNDIT: Raporti i progresit kritikoi direkt Hashim Thaçin për këtë gjë

LAJMI I FUNDIT: Raporti i progresit kritikoi direkt Hashim Thaçin për këtë gjë

faqen 16 raportit progresit është kritikuar mënyrë eksplicite presidenti i Kosovës Hashim Thaçi për zgjedhjen e gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Aty thuhet processi rekrutues dhe përzgjedhës për gjyqtarë e prokurorë janë organizuar nga Këshillat Gjyqësorë dhe Prokurorialë respektivisht dhe janë formalisht bazuar meritat e kandidatëve.

Por, raport tej thuhet rekrutimi ka ngritur dyshime rreth korrektësisë procesit, duke qenë se ishin tjetërsuar rregullat mes procesit përzgjedhës.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë ⤵)

Pasi kishte hasur kritika, procesi ishte anuluar dhe ishte përsëritur. Edhe procesi i fundit për përzgjedhjen e presidentëve për Gjykatën Supreme dhe atë Apelit ka ngritur shqetësime këtë drejtim – thuhet raport./periskopi

Reklama