Home » LAJM I PAPRITUR: Kjo deklaratë e Vuçiqit për Kosovë ka shokuar gjithë Serbinë

LAJM I PAPRITUR: Kjo deklaratë e Vuçiqit për Kosovë ka shokuar gjithë Serbinë

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka bërë një deklaratë bombastike, gjatë një interviste për TV Pink, kur ka thënë shteti i tij, me një vendim pamenduar mirë, i ka dhënë legjitimitet shpalljes pavarësisë Kosovës.

Ai ka bërë këto komente teksa ka folur për kritikat politikës tij janë duke ia bërë opozitarët Beograd.

“Kundërshtarë për ne, çështjen e Kosovës, nuk janë shqiptarët, por ata e kanë krijuar atë shtet, dhe cilët na e kanë marrë atë territor, kur Kosova shpalli pavarësinë, 2008”, ka thënë ai, përcjellë Klankosova.tv. “Serbia, me pyetjen e çuditshme, para Gjykatës Ndërkombëtare Drejtësisë, i ka dhënë legjitimitet kësaj”.(Shtyp mbi linkun e mëposhtëm dhe shiko pamjen e plotë ⤵)

Klankosova.tv ju kujton se pyetja i ishte bërë GJND-së, me nismën e Serbisë, përmes rezolutës 63/3 OKB-së, ishte: ”A është Deklarata e njëanshme e Pavarësisë, e marrë nga institucionet vetëqeverisëse Kosovës, përputhje me drejtën ndërkombëtare?”.

Mendimi këshillimor i Gjykatës Ndërkombëtare Drejtësisë u dha 22 korrik 2010. Me 10 vota pro dhe 4 kundër, ai mendim ishte se ”Deklarata e Pavarësisë Kosovës, e 17 shkurtit 2008, nuk cenon normat e drejtës ndërkombëtare”.

Vuçiq ka shtuar se pas kësaj është bërë 2008, kur u shpall pavarësia, dhe 2010, kur u deklarua GJND, nuk i kupton kritikat opozita e tashme, e cila atëherë, sipas tij, ishte pushtet, ia bënë aktualisht cilësinë e presidentit dhe liderit partisë madhe Serbi.

]“Tash po thonë se unë do jepja territor për fabrike! Po çfarë keni bërë ju? Gjatë kohës tuaj Kosova e ka shpallur pavarësinë. A po dëshironi ne ta paguajmë çmimin”, ka pyetur ai.

Reklama