Home » Kush jeton më gjatë – ata që zgjohen herët apo ata që flenë vonë?

Kush jeton më gjatë – ata që zgjohen herët apo ata që flenë vonë?

Ata flenë vonë mund ta paguajnë një ‘çmim’ kur është fjala për shëndetin dhe jetëgjatësinë e tyre.

Personat cilët qëndrojnë zgjuar deri vonë dhe kanë probleme zgjohen mëngjes, kanë 10 për qind shanse larta rrezikut për vdekur herët sesa ata flenë dhe zgjohen herët, transmeton Telegrafi.

Ekspertët tregojnë se është e rëndësishme personat cilët qëndrojnë zgjuar deri vonë ta kuptojnë se shprehitë e tyre gjumit mund kenë pasoja serioze shëndetësore, dhe ka shumë gjëra iu ndihmojnë atyre t’i largojnë këto shprehi.

Vlen ceket se këto zbulime janë bazuar studimin e shumë se 433,000 britanikëve.

Ndër tjerash, ata qëndrojnë zgjuar deri vonë janë dyfish prirë vuajnë nga çrregullimet psikologjike, 30 për qind rrezikuar nga diabeti, 25 për qind rrezikuar nga problemet neurologjike, 23 për qind rrezikuar nga çrregullimet gastrointestinale dhe 22 për qind rrezikuar nga sëmundjet respiratore. e.r/dita

Reklama

Lexo më shumë