Home » Komuna e Suharekës, do të inkuadrohet intezivisht sa i përket sigurisë në shkolla

Komuna e Suharekës, do të inkuadrohet intezivisht sa i përket sigurisë në shkolla

Ngjarjet e fundit kanë ndodhur Komunën e Suharekës, ku brenda disa ditësh kanë humbur jetën 4 përsona gjithë rinjë moshë, ka shtyrë institucionët komunale, posaqërisht kryetarin e Komunës Bali Muharremaj, thërras takim urgjent KKSB-së (Këshillit Komunal për Siguri Bashkësi).

Në këtë takim ishte prezent edhe zv.ministri i drejtësisë Naim Qelaj. Kryetari Muharremaj, si kryesues i takimit ka ftuar gjithë pranishmit japin kontributin e tyre rreth përmirësimit kësaj situate: “ Përdorimi i dhunës Komunën tonë është njëri nga shqetësimet kryesore. gjithë kanë aftësi dhe aspekt organizativ komunitet mund luajnë një rol rëndësishëm si akter ndryshëm. komunitet duhet koordinohemi me institucionet lokale mënyrë jemi gjendje organizohemi sa mirë dhe sa efektshëm”, ka thënë ndër tjera kryetari Muharremaj.

Ndërsa zv.ministri i drejtësisë Naim Qelaj, ka thënë se kam ardhur këtu me vullnetin tim, si qytetar i këtij rajoni, si prind dhe si pjesë e juaja…momentin do kthehem Prishtinë do kërkojë nga ministri fillojmë një fushatë senzibilizuese – vetëdijsuese për qytetarë, sidomos për përdorimin e armëve dhe mjeteve tjera rrezikshme, nga fëmijtë dhe rriturit.

Pas diskutimeve shumta nga pranishmit janë marrë këto rekomandime: 1. Policia me qenë prezente shpesh patrollime rrugë dhe stacionin e autobusëve nga ora 12.30-14.30 dhe 18.30-19.30. 2. Bashkëpunimi i madhë mes policisë, mediave dhe shoqërisë civile.3 DKA (Drejtoria Komunale e Arsimit) me qenë aktive këtë fushë, dhe me bisedu me shpesh me mësimdhënës dhe prindër.- Njofton Zyra për Informim KOmunën e Suharekës

Reklama