Home » Keni kohë që nuk bëni seks? Ja 6 efektet negative në shëndet

Keni kohë që nuk bëni seks? Ja 6 efektet negative në shëndet

bësh dashuri është bukur, është mirë për humorin, forcon dhe tonifikon muskujt, relakson lëkurën… Me pak fjalë, na mban formën e duhur. Por, çfarë ndodh nëse nuk praktikohet për një kohë gjatë?

Një ndarje, një kohë e gjatë vetëm, puna, udhëtimet cilat ju mbajnë për një kohë gjatë larg partnerit, një sëmundje: ka shumë arsye se pse jeta seksuale mund bllokohet.

Problemi nuk është seksi, por pasoja mungesa e tij mund këtë shëndetin tonë. Po, sepse efekti domino, mungesa e raportit mund ndikojë shëndetin tuaj shumë mënyra, mira dhe këqija.

Këtu janë 6 probleme shëndetësore mund ndodhin nëse ju nuk keni marrëdhënie seksuale për një kohë gjatë. bërit dashuri nuk është vetëm kënaqësi, por kursen edhe shumë vizita te mjeku.

1- Do jeni stresuar – Seksi i ndihmon njerëzit çlirohen. Një grup studiuesish skocezë kanë zbuluar se njerëzit nuk kanë marrëdhënie seksuale për një kohë gjatë fajësojnë veten për situata stresuese krahasuar me ata kishin marrëdhënie seksuale paktën një herë dy javë. Arsyeja është e lehtë për t’u kuptuar: gjatë seksit, truri liron kimikate, tilla si endorfina dhe oksitocina, cilat ndihmojnë njerëzit ndihen rehatshëm, relaksuar.

2 – Rrit rrezikun e kancerit prostatës – Meshkujt praktikojnë pak seks mund kanë rrezik lartë për kancer prostatës. Një studim i paraqitur Shoqatën Urologjike Amerikane zbuloi se meshkujt e kanë rregullt përvojën seksuale kanë një rënie me 20% fillimin e kësaj gjendjeje. Arsyeja? Ejakulimet e shpeshta heqin substancat potencialisht dëmshme nga prostata.

3 – Jeni ndjeshëm ndaj ftohjes dhe gripit pak seks nënkupton uljen e mbrojtjes sistemit imunitar: hulumtuesit Universitetin Wilkes-Barre Pensilvani gjetën se ata kishin marrëdhënie seksuale një ose dy herë javë gëzonin një rritje prej 30% imunoglobulinës A (IgA), e cila është një antitrup kundër viruseve, krahasuar me ata kishin marrëdhënie seksuale rrallë apo kurrë.

4 – Zvogëlon rrezikun e infeksioneve traktit urinar – Pothuajse 80% e infeksioneve traktit urinar ndodhin brenda 24 orëve nga marrëdhëniet seksuale. fakt, gjatë seksit, bakteret vaginë mund shtyhen uretër, ku ndodh infeksioni. Pra, një nga aspektet pozitive moshës seksit, paktën për femrat, është se rreziku i uljes cistitit ose sëmundjeve ngjashme zvogëlohet.

5 – Rriten pasiguritë brenda marrëdhënies çift – Mungesa e marrëdhënieve seksuale minon lumturinë dhe sigurinë e një marrëdhënieje. një martesë ose një çift, fakt, moskonsumimi i dashurisë mund krijojë ndjenja fajit, ndikojë vetëvlerësimin dhe zvogëlojë nivelet e oksitocinës, i quajtur edhe ‘hormoni i dashurisë’. Kjo nuk do thotë se një çift pa seks nuk mund jetë i lumtur: kjo është vetëm një nga shumë shprehjet e intimitetit çift.

6 – Ajo mund ndihet e mërzitur – Gratë ndihen nervoze ose depresion nëse qëndrojnë për një kohë gjatë pa seks, sipas një studimi botuar revistën “Arkivat e Sjelljes Seksuale”.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë