Home » “Ja cili është skenari i radhës nëse në qershor nuk hapen negociatat”

“Ja cili është skenari i radhës nëse në qershor nuk hapen negociatat”

Ish-ministrja e Integrimit, Majlinda Bregu sqaroi skenarin e radhës nëse qeshor nuk hapen negociatat për Shqipërinë. E ftuar studion e lajmeve Ora News, Bregu tha se dhjetori do jetë skenari i radhës për Shqipërinë.

majlinda_bregu-1024x545 “Ja cili është skenari i radhës nëse në qershor nuk hapen negociatat”

Ish-ministrja e Integrimit, Majlinda Bregu gjatë intervistës Ora News

Ish-ministrja theksoi se nëse nuk ndodh hapja e negociatave as qershor dhe as dhjetor, rruga bëhet edhe e vështirë, për shkak se vitin tjetër BE do përqëndrohet tjera çështje.

Skenari i radhës është dhjetori, sepse Këshilli mblidhet dy herë vit krye 6 muajve. rast se nuk është qershori duhet jetë dhjetori. Unë do ta thosha larg qoftë nëse nuk ndodh edhe dhjetori sepse vitin tjetër ka dy ngjarja tjera madhore do tërheqë vëmendjen e BE. Konkretizohet dalja e Britanisë Madhe dhe nga ana tjetër janë zgjedhjet për Parlamentin Europian, KE, zgjidhen strukturat e reja dhe askush nuk e di se çfarë do ndodhet me politikën rang botëror.

Pra askush nuk e di se çfarë do ndodhë me konfliktet e reja po ndodhin, askush nuk e di se çfarë po ndodh me konfigurimin e kontinenteve reja. Gjeopolitika lëviz shumë shpejt sesa burokratët”, deklaroi Bregu.

e.r/dita

Reklama

Lexo më shumë