Home » Google ka një dosje me informacion personal për secilin nga ne. Ja ku i gjeni!

Google ka një dosje me informacion personal për secilin nga ne. Ja ku i gjeni!

Me skandalin e fundit Facebook mbi ndarjen e informacioneve, amerikanët po pyesin veten sesa informacion personal kanë mbledhur rreth tyre kompanitë teknologjike. Kompani si Facebook dhe Google janë mburrur mbi privatësinë për dekada dhe vetëm tani po nisim kuptojmë shtrirjen e kalimit orëve një përdorim pamend internetit.

google Google ka një dosje me informacion personal për secilin nga ne. Ja ku i gjeni!

A jeni kureshtar dini saktësisht se çfarë informacioni ka mbledhur Google për ju?

Google ka gjithë historinë tuaj YouTube

Google arkivon gjithë historinë tuaj YouTube, ndaj ata e dinë nëse do bëheni prind shpejti, nëse jeni konservator, nëse jeni progresist, nëse jeni hebre, i krishterë apo mysliman, nëse jeni depresion apo mendoni për vetëvrasje, nëse jeni anoreksik…

Google ka një profil reklamash për ju

Google krijon një profil reklamash bazuar informacionin tuaj, përfshi vendndodhjen, gjininë, moshën, pasionet, karrierën, interesat, statusin civil, peshën e mundshme ( dëshironi humbisni pesë kile një ditë?) dhe ardhurat.

Google di ku keni qenë

Google arkivon vendndodhjen tuaj ( nëse e keni ndezur gjurmuesin e vendndodhjes) sa herë ndizni celularin. Mund shihni tabelën e kohës se ku keni qenë nga dita e parë keni nisur përdorni Google telefon.

Google di gjithçka keni kërkuar dhe fshirë

Google arkivon historinë e kërkimeve nëpër aparatet tuaja. Kjo do thotë se, edhe nëse e fshini historinë e kërkimit dhe historinë e telefonit një pajisje, mund t’i ketë ende dhënat e ruajtur nga pajisjet e tjera.

Google njeh gjithë aplikacionet përdorni

Google arkivon informacion mbi çdo aplikacion përdorni. E di sa shpesh i përdorni, ku i përdorni dhe se mei përdorni. Kjo do thotë se e dinë me kë flisni Facebook, me cilat shtete flisni, ç’orë bini për fjetur.

 Google mund hyjë kamerën dhe mikrofonin tuaj

dhënat mbledhin përfshijnë gjurmimin se ku jeni, cilat aplikacione keni instaluar, kur i përdorni ato, për çfarë i përdorni, mund hyjnë kamerën dhe mikrofonin tuaj çdo kohë, kontakte, e-mail, kalendarin tuaj, historinë e telefonatave, mesazheve dërgoni dhe merrni, dokumentet shkarkoni, lojërat luani, fotot dhe videot, muzika juaj, historia e kërkimit, historia e shfletimit, madhe edhe stacionet radiofonike cilat dëgjoni.

Kjo është një nga çmenduritë e epokës moderne. Ne nuk do i lejonim kurrë qeveritë apo korporatat vendosnin kamera apo mikrofona shtëpitë tona apo gjurmues vendndodhjesh tek ne. Por kemi ecur përpara dhe e kemi bërë vetë këtë.

Mund shkarkoni dosjen tuaj

Ky link përfshin bookmark-e, email-e, kontakte, dokumentet Google Drive, i gjithë informacioni i lartpërmendur, videot YouTube, fotot e bëra celularin tuaj, bizneset nga cilët keni bërë blerje, produkte keni blerë përmes Google-it. Kanë gjithashtu dhëna nga kalendari juaj, seancat e kalimit kohës Google, historinë e vendndodhjes, muzika dëgjoni, librat Google books keni blerë, grupet Google cilat jeni anëtar, website-t keni krijuar, telefonat keni pronësi, faqet keni ndarë, sa hapa keni ecur një ditë.

Klikoni këtë link për parë dhënat tuaja: google.com/takeout

e.r./dita

 

Reklama

Lexo më shumë