Home » Gjuriq: Asociacioni në linjë me marrëveshjen e Brukselit

Gjuriq: Asociacioni në linjë me marrëveshjen e Brukselit

Drejtori i Zyrës për Kosovën Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka thënë se serbët e Kosovës nuk do dorëzohen derisa themelohet Asociacioni i Komunave Serbe.

Ai ka thënë se Prishtina nuk e ka plan këtë asociacion krijojë akordancë me marrëveshjen e arritur Bruksel, çka sipas tij duhet ndodhë, shkruan Most, përcjell Klan Kosova.

Një ekip është duke punuar draftimin e statutit i cili nuk do bëhet sipas akteve brendshme vendimeve Prishtinës, por vetëm sipas marrëveshjes Brukselit”, ka thënë Gjuriq.

Kjo marrëveshje e thotë qartë dy palët duhet përgatisin një listë me rregulla do korrigjohen. Obligim i Prishtinës është ndryshimi i rregulloreve, sipas validitet, por Asociacioni nuk po merret parasysh dhe mendoj Prishtina se ka plan këtë, por pyetja është se pse ata po negociojnë me ne”. /klankosova.tv/

Reklama