Home » Dy kryetarë komunash nga LDK me aktakuza të ngritura

Dy kryetarë komunash nga LDK me aktakuza të ngritura

vjeshtën e vitit 2015, kur Lidhja Demokratike e Kosovës mori drejtimin e Qeverisë Kosovës, kryeministri i zgjedhur Isa Mustafa u zotua se kabinetin qeveritar tij nuk do ta përbënin njerëz me aktakuza.

“Përmirësimi i renditjes Kosovës raportin e TI-së është rezultat i hapave konkret kemi ndërmarrë duke filluar nga suspendimi i çdo zyrtari ndaj cilit është ngritur aktakuzë”, ishte zotuar Mustafa.

Mirëpo, qeverisja e LDK-së nivel qëndror nuk zgjati shumë se tri vite. Tani, partia e Isa Mustafës udhëheq me tetë komuna Kosovë.

E dy njerëz LDK-së janë krye dy prej këtyre gjashtë komunave: Gazmend Muhaxheri Komunën e Pejës dhe Haki Rugova Komunën e Istogut, kanë aktakuza ngritura nga Prokuroria e Shtetit.

Veprimi me cilin dikur krenohej Isa Mustafa qeverisjen qëndrore, tani i është kthyer njollë zezë për Lidhjen Demokratike – cilën ai e udhëheq prej gati 8 vitesh.

maj vitit kaluar, Prokuroria Themelore Pejë ngriti aktakuzë kundër kryetarit Pejës, Gazmend Muhaxherit, për shkak dyshimit se ai ka kryer veprën penale: “mosekzekutimi i vendimeve gjyqësore”.

Sipas aktakuzës, Muhaxheri, si person përgjegjës – mars vitit 2016 – cilësinë e kryetarit Komunës, ka refuzuar ekzekutojë vendimin e plotfuqishëm Gjykatës Apelit Republikës Kosovës.

11 muaj vonë, hënën e 16 prillit, Prokuroria Themelore Gjakovë ngriti aktakuzë kundër kryetarit Komunës Istogut, Haki Rugova, i cili vjen nga radhët e Lidhjes Demokratike Kosovës.

Rugova akuzohet se ka kryer veprën penale konfliktit interesit, duke i dhënë tender vëllait tij, Gani Rugovës, vlerë rreth 300 mijë euro.

aktakuzë thuhet se Rugova, duke vepruar si kryetar i Komunës Istogut, 1 gusht 2014, ka nënshkruar kontratë me kompaninë “Ma-Con” sh.p.k. për ndërtimin e kanalizimit për fshatrat Cercë dhe Lubozhdë. /Insajderi.com

The post Dy kryetarë komunash nga LDK me aktakuza të ngritura appeared first on INSAJDERI.

Reklama