Home » “Disa prej tyre u emëruan pa asnjë meritë” – Raporti i Progresit kritikon zv/ministrat

“Disa prej tyre u emëruan pa asnjë meritë” – Raporti i Progresit kritikon zv/ministrat

Përveç korrupsionit, krimit organizuar dhe drejtave njeriut, Raporti i Progresit për vitin 2018 nënvizon se Qeverinë e Kosovës janë emëruar shumë zëvendësministra, një pjesë e cilës, siç thotë raporti, janë emëruar pa atribute qarta.

“Ekziston një prirje për emërimin e një numri madh anëtarëve qeveri, siç është emërimi i 70 zëvendësministrave qeverinë aktuale dhe 45 atë mëparshme, ndonjëherë pa atribute qarta”, thuhet Raportin e Progresit për Kosovën, përpiluar nga Komisioni Evropian.

Raporti sugjeron se “autoritetet duhet konsiderojnë vendosjen e një limiti mbi madhësinë e qeverisë për parandaluar një praktikë tillë”.

Po ashtu, këtë pjesë raportit thuhet se Qeverinë e Kosovës ka vetëm dy ministre nga gjinia femërore. Pesë poste ministrore mbahen nga përfaqësues minoriteteve, 3 prej cilëve përfaqësojnë komunitetin serb Kosovës, 1 komunitetit turk dhe 1 komunitetit boshnjak”.

Raportin e Progresit thuhet veçanërisht se është bërë shumë pak përparim luftën kundër korrupsionit.

“Kosova është një fazë hershme luftën kundër krimit organizuar. Janë bërë disa përparime lidhje me korrupsionin e nivelit lartë dhe rastet e krimit organizuar. Derisa ka pasur konfiskime paraprake pasurive, ende nuk ka dënime përfundimtare, hetime financiare dhe konfiskime përfundimtare pasurive”, thuhet raport. /Insajderi.com

The post “Disa prej tyre u emëruan pa asnjë meritë” – Raporti i Progresit kritikon zv/ministrat appeared first on INSAJDERI.

Reklama