Home » Departamenti për Invalid i MPMS-së ia refuzon statusin e invalidit komandant Isa Hajrizit (Dokument)

Departamenti për Invalid i MPMS-së ia refuzon statusin e invalidit komandant Isa Hajrizit (Dokument)

Departamenti për Familjet e Dëshmorëve, Invalidëve Luftës dhe Viktimave Civile i Ministrisë Punës dhe Mirëqenies Sociale, i ka refuzuar kërkesën për njohjen e statusit invalidit luftës, Isa Hajrizit, njërit prej komandantëve UÇK-së brigadën 142 Zonës Operative Shalës, shkruan Veriu.info.

Ndaj këtij vendimi ka reaguar Isa Hajrizi me një shkrim Facebook, ku ka thënë: “Me 23.02.1999 jam plagosur nga forcat e okupatorit ne vijen e par te froniti,kurse sot Shteti i Kosoves me dha edhe nje plage me te madhe nuk ma njofti Statusin e Invalidit .Ku këtë plagë e morrra nga snajperistet shkie ne vijë e parë te frontit”.

30710723_2138370369511651_8635698240700316637_n Departamenti për Invalid i MPMS-së ia refuzon statusin e invalidit komandant Isa Hajrizit (Dokument)

Ndryshe, procesi i verifikimit veteranëve dhe invalidëve Luftës UÇK-së, kishte dalë jetë me shumë probleme për shkak fryerjes lista, transmeton Veriu.info.

Ishte raportuar se numri i personave kanë arritur ta sigurojnë statusin e veteranit UÇK-së, është mbi 50 mijë persona, ndërsa shumë prej akterëve luftës kishin thënë se numri i ushtarëve UÇK-së ishte nën 15 mijë persona.

As procesi i verifikimit invalidëve Luftës UÇK-së nuk po kalon pa probleme, pasi rreth 7 mijë personave iu ka njohur kjo e drejt, nuk i kanë përmbushur kërkesat e gjithëve.

Madje, për shkak manipulimeve me listat e veteranëve, Prokuroria Speciale e Kosovës ka nisur një hetim për këtë çështje, por akoma nuk ka rezulatete konkrete këtë drejtim./ Veriu.info

Reklama