Home » Çfarë sjell ters dhe fat në ditën e dasmës për supersticiozët

Çfarë sjell ters dhe fat në ditën e dasmës për supersticiozët

Jeni pritje ditës rëndësishme jetës suaj, ditës dasmës? Atëherë ne ju themi , përveç planeve shumta po thurni mendjen tuaj, për ta organizuar atë sa bukur, nuk duhet neglizhoni edhe ato kanë bëjnë me besimet e trashëguara prej dekadash.

Për supersticiozët, ekzistojnë disa veprime, cilat nëse i bëjnë do t’u sjellin fat dhe nëse jo, do t’u sjellin ters. gjitha këto ne i sjellim nëpërmjet këtij artikulli, i cili nuk duhet t’ju shpëtojë pa e lexuar…

premteve dhe martave nuk bëhen dasma dhe nuk udhëtohet”, këtë na e tregon tradita popullore. Dita e dasmës dhe martesa kompleksin e tyre nuk janë një gjë e thjeshtë.

Përtej angazhimeve ndryshme (kisha, restoranti, udhëtimi i muajit mjaltit, lista e dasmës, dhuratat, fustanet, praktikat e kërcimit etj.), kush është supersticioze ështëe detyruar” plotësojë disa besime, mënyrë keni “një jetë lumtur bashku”.

Biseda tilla i keni dëgjuar ndoshta edhe parë, për shembull nga gjyshet tuaja, cilat i kanë me shumë merak “rregullat” dhe duan ju t’i plotësoni ato medoemos! Fundja asgjë nuk do t’ju kushtojë nëse ndiqni disa prej besëtytnive ekzistojnë prej dekadash, apo jo! Por cilat janë pra këto veprime mund t’ju sjellin fat dhe kundërt disa tjera mund t’ju sjellin ters? Ne po ju sjellim renditura disa prej tyre:

Gjërat sjellin fat

veshësh një gjë re: kjo gjë simbolizon nisjen e një jete re. Kështu ju mund zgjidhni blini një komplet intim ri, ndërkaq konsideratë merrni edhe vetë fustanin e nusërisë.

veshësh një gjë vjetër: nusja duhet mbajë me vete një objekt kaluarës për mos harruar rëndësinë e asaj ka kaluar dhe jetës re, si p.sh. një karficë apo bizhuteri.

veshësh një gjë marrë borxh: ky veprim simbolizon dashurinë dhe afrimitetin me personat na rrinë pranë. Objekti do merrni borxh duhet jetë i afërmve tuaj, apo i miqve ngushtë.

veshësh diçka dhuruar: kjo gjë vlen për treguar dashurinë e personave dashur, do jenë gjithnjë pranishëm jetën tuaj.

veshësh diçka blu: kjo është një ngjyrë simbolizon sinqeritetin dhe pastërtinë nga ana e nuses. Ky rit është shumë antik qysh kur nusja vishej e gjitha me blu. ditët e sotme traditë është bërë llastiku i çorapeve i dekoruar me një fjongo blu.

Gjërat sjellin ters

– Pasqyra: nusja nuk duhet shikohet pasqyrë me fustanin e bardhë ditën kur do martohet. Nëse ajo dëshiron vërtet ta bëjë këtë, duhet parë heqë një këpucë, një vath ose një dorashkë, nëse kjo e fundit është pjesë e fustanit.

– Unazat e martesës: nuk duhet blihen njëjtin moment me unazën e fejesës. Mund sjellë ters, pasi ndodh çiftet mos përfundojnë martesë.

– Unaza rreth: mos e vendosni atë asnjë ditë përpara dasmës, sepse edhe këtë rast martesa nuk mund bëhet me personin keni zgjedhur kaloni jetën.

– Fustani: nusja nuk duhet t’i tregojë asnjë mënyrë fustanin dhëndrit para ditës dasmës. këtë rast thuhet se prishja e martesës është e sigurt.

– Perlat: mos i vendosni asnjëherë për martesë nëse janë dhuratë, kjo gjë interpretohet sikur sjell lot.

Reklama