Home » Artistët shqiptarë i bashkohen problemeve të përbashkëta në ekspozitën në Shkup

Artistët shqiptarë i bashkohen problemeve të përbashkëta në ekspozitën në Shkup

Një numër artistësh shqiptarë do jenë pjesë e një ekspozite Shkup.

Alban Muja, Anri Sala, Flaka Haliti do tu bashkohen artistëve tjerë “All That We Have in Common”.

Ekspozita do hapet mërkurën e 18 prillit.

Maria-Papadsimitriou-work Artistët shqiptarë i bashkohen problemeve të përbashkëta në ekspozitën në Shkup

Ekspozita adreson paqartësitë kontekstin e zhvillimeve kulturore, politike e sociale lidhen me dobësinë dhe paparashikueshmërinë e jetës.

18 artistë kanë sjellë punët e tyre Shkup, ekspozitën synon na bëjë reflektojmë mbi tashmën, mbi sjerlljet tona dhe përvojat tona. Problemet këta artistë i fokusojnë veprat e tyre janë tragjike: mjerimi shoqëror, përjashtimi, manipulimi politik dhe faktorët tjerë ndikojnë shqetësimin tonë ditëpërditëshëm.

Maria-Papadsimitriou-work Artistët shqiptarë i bashkohen problemeve të përbashkëta në ekspozitën në Shkup
Maria-Papadsimitriou-work Artistët shqiptarë i bashkohen problemeve të përbashkëta në ekspozitën në Shkup

Ekspozita do hapet ora 20:00 Muzeun e Artit Bashkëkohor Shkup, shkruan KultPlus.

ekspozitë marrin pjesë edhe Maja Bajevic, Ibro Hasanović, Gjorgje Jovanovik, Šejla Kamerić, Žaneta Vangeli dhe artistë tjerë nga Serbia, Bosnja, Maqedonia, Slovenia, Turqia, Greqia dhe Franca.
Mira Gacina dhe Jovanka Popova janë dy kuratoret e ekspozitës. / KultPlus.com

The post Artistët shqiptarë i bashkohen problemeve të përbashkëta në ekspozitën në Shkup appeared first on KultPlus.

Reklama