Home » “Ani mori nuse” nga zëri hyjnor i Nexhmije Pagarushës (VIDEO)

“Ani mori nuse” nga zëri hyjnor i Nexhmije Pagarushës (VIDEO)

Nexhmije Pagarusha me këngët e saj është bërë ikonë e papërsëritshme e muzikës shqiptare.

Këngët dhe muzika e saj ndër vite i kanë rezistuar kohës, për shkak veçantisë interpretimit saj e përjetimit rrallë artistik. Ajo është Bilbil, dhe nuk ka epitet tjetër denjë për .

“Ani mori nuse” është një këngë pothuajse çdokush e ka dëgjuar dhe e di tekstin e saj pasi është interpretuar organizime ndryshme gazmore e nga interpretues ndryshëm.
nexha2-728x430-1 “Ani mori nuse” nga zëri hyjnor i Nexhmije Pagarushës (VIDEO)

Kur flitet për këngë njohura kulturën tonë, kush mund t’i sjellë mirë se ajo identifikohet me titullin “Bilbili i Kosovës”. Sot KultPlus e sjellë këtë këngë me tekst dhe me interpretim këngëtares njohur nga Kosova, Nexhmije Pagarausha. / KultPlus.com

ani mori nuse
ani qaf gastare (x2)

ani a don rruzme
ani a don pare (x2)

as nuk due rruzme
as nuk due pare (x2)

por e due burrin
baco me cigare(2)

ani me cigare
ani me kutije(2)
oh me kepuca te zeza
veshun si zotnie(2)

The post “Ani mori nuse” nga zëri hyjnor i Nexhmije Pagarushës (VIDEO) appeared first on KultPlus.

Reklama