Home » “A po vdesin pacientet në spitale nga egjeli, apo nga dështimi i sistemit të shëndetësisë”

“A po vdesin pacientet në spitale nga egjeli, apo nga dështimi i sistemit të shëndetësisë”

Deputeti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Xhelal Sveçla, Kuvend ka folur për gjendjen e shëndetësisë Kosovë.

Ai ka thënë se gjendja e shëndetësisë Kosovë është tmerrësisht e keq dhe vetë fakti figurat politike kërkojnë shërim jashtë vendit e konfirmon gjendjen e shëndetësisë këtu.

“Gjendja shëndetësinë është jashtëzakonisht e keqe, vetë fakti figurat politike kërkojnë shërim jashtë vendit, duke e anashkaluar atë Kosovës, miri e konfirmon këtë, shpesh edhe me parat e buxhetit Kosovës. Niveli i shëndetësisë sot është niveli i shkollës fillore dhe pa nuk ka përparim shëndetësor, kot flasim për nivele mëdha e reforma”, ka thënë Sveçla.

Ai ka thënë se gjitha qeveritë shëndetësinë e kanë shfrytëzuar për zhvatur para, dhe për këtë sipas tij pacientët tani nuk vdesin nga dështimi i sistemit por nga egjeli.

Nuk është faji vetëm i kësaj qeverie pse ne ndodhemi këtu, gjitha qeveritë shëndetësinë nuk e kanë pas prioritet dhe e kanë pas si një shancë për zhvat pare dhe për rehatu militant partiak, prandaj shpesh pacientet nuk vdesin nga sëmundjes si rezultat i dështimit sistemit, por siç thotë populli ynë vdesin nga egjeli”, ka thënë Sveçla.

The post “A po vdesin pacientet në spitale nga egjeli, apo nga dështimi i sistemit të shëndetësisë” appeared first on INSAJDERI.

Reklama