Home » 98% e grave mund të ngelen shtatzënë në këtë periudhë të muajit

98% e grave mund të ngelen shtatzënë në këtë periudhë të muajit

Dr Virginia Beckett, një zëdhënëse e Kolegjit Mbretëror Obstetërve dhe Gjinekologëve, tha se një grua mund konceptojë çdo kohë nëse ajo kryen marrëdhënie seksuale pa kontraceptive.

Nëse një grua ka marrëdhënie seksuale pa përdorur kontracepcion, ajo mund krijojë, gjatë ose pas menstruacioneve saj,” tha ajo për The Sun Online, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, një studim supozon se marrëdhënia seksuale përgjatë periudhës menstruacioneve shton shanset për konceptim.

Nuk ka kohë krejtësisht ‘sigurt’ muajit rekomandohet kryhet marrëdhënie seksuale pa kontraceptivë, megjithatë ka raste gjatë ciklit menstrual një gruaje kur ajo është pjellore.”

Nikita Halil, shefe ekzekutive e bamirësisë shëndetit seksual, FPA tha: “Nëse prezervativi përdoret sipas udhëzimeve atëherë ato janë 98 për qind efektive, do thotë se vetëm dy gra çdo njëqind do mbeten shtatzënë.”/Gazeta Shneta/

The post 98% e grave mund të ngelen shtatzënë në këtë periudhë të muajit appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama